Вчимося на перетинах, – модуль для інновативних і підприємливих

29 Жов 2014

Закінчився другий навчальний модуль на програмі з інновацій і підприємництва LvBS. Здається, це всього-на-всього чотири дні навчання в аудиторіях, а насправді це – нові викладачі, історії змін, цікаві завдання, інноваційні методи й підходи, а ще стільки нових людей, з якими зустрічаєшся на шляху!

За чотири дні ми встигли продовжити навчання з «Правових аспектів підприємництва»,  поговорити про трудове право та право власності з Андрієм Гринчуком. Проаналізували макроекономічну ситуацію в Україні з Ярославом Притулою (а зараз ще й аналізуємо Стратегію-2020 Президента – на домашнє завдання). Крім цього, викладач з бізнес-моделювання Жоао Перре Віана – вразив нас своєю запальною енергією, ми кілька годин вчились «відловлювати» тренди та шукати перетини, на яких народжуються інновації. Більше про це написала моя колега Таня Костіна. 

Аби встигнути реалізувати усе з почутого, Ольга Садоха в останній день дала нам усі необхідні інструменти для менеджменту себе у часі і просторі:)

Та найбільше, мабуть, цей модуль запам’ятався великою концентрацією цікавих людей, які створюють спільноту Українського католицького університету.

Найперше, це Мирослав Маринович, проректор УКУ, який з великою втіхою запросив до своєї домівки на вечір гри на фісгармонії й обговорення важливих для університету питань. Це о. Богдан Прах, ректор УКУ, який запросив нас на сніданок і вразив своєю відкритістю до пропозицій, що лунають від студентів, бажанням бути ближчим та розуміти наше покоління краще. Мабуть, це і є великою відмінністю УКУ від інших університетів – відкритість, діалог з кожним учасником процесу, бажання змінювати разом.

Це і чудові майстер-класи від Ярослава Рущишина, на якому ми говорили про те, яким має бути бізнес аби впливати на зміни в країні та Керола Бейлі – колишнього віце-президента компанія «Motorola», – з яким ми розмовляли про 4 золоті принципи лідерства: «Success – is when you make a difference by your life», – каже він.  

Крім того, в суботу ми мали нагоду познайомитись із попередньою групою #MSIE2, котрі презентували свої бізнес-ідеї. Такого різноманіття ніхто з нас не очікував: від вівсяних йогуртів до виготовлення та встановлення LED ламп. Тепер цікаво, чи здивує наша група наступне покоління?:)

Цього навчального року на програмі MSc in Innovations and Entrepreneurship ми пропонуємо Вашій увазі замість  традиційного звіту про модуль, персональний блог, який вестимуть учасники програми. Своїми враженнями від першого модуля ділиться учасниця третього набору #MSIE3 Ліля Боровець.