Від стійкості – до сталості: LvBS долучилась до IV Національного форуму розвитку МСБ 2021

10 Лис 2021

Нещодавно відбувся IV Національний форум розвитку МСБ 2021: «Від стійкості – до сталості!», де Львівська бізнес-школа УКУ взяла активну участь.  У межах заходу ми провели панельну дискусію на тему: «Сталі бізнес-моделі для ММСБ».

Обираючи тему для дискусії, ми прагнули не лише розкрити тему впровадження сталих бізнес-моделей, а й на прикладі дотичних до орбіти Школи бізнесів донести реальні приклади того, що сталий бізнес – це про гру на випередження та хороший заробіток.

Упродовж ефірного часу Ярина Баховська (COSMOS in. Architecture & Hospitality lab), Тарас Фітьо (Арахісова паста ТОМ) та Людмила Крижановська (Соціальна майстерня WoodLuck) у супроводі модераторки Галини Янишівської спілкувались про те, що ЦСР (цілі сталого розвитку) – не просто далекі від реальності красиві фрази, а навпаки, речі, які при грамотному імплементуванні дозволяють бізнесу рухатись швидше та ефективніше.

Побутує думка, що сталий розвиток – це більше про захист навколишнього середовища та певні соціальні ініціативи, але вона є неповною і навіть хибною, адже сталість – це також про економічне зростання, гру в довгу.

Історії та досвід наших спікерів доводять, що впровадження сталих бізнес-моделей хоч річ і  непроста, але, безумовна економічно вигідна. Не кажучи вже про імпакт від їхніх проектів.

Ось лише декотрі з відчутних переваг впровадження сталості в бізнесі:

  • Скорочення ресурсів, які компанія використовує під час виготовлення продукту чи сервісу.
  • Забезпечення здорових та безпечних умови праці.
  • Утилізація відходів, зменшення забруднення та збереження ресурсів.

Додамо, що цьогоріч фокус Форуму було спрямовано на розкриття основних викликів мікро- та малих підприємств, наданню інформації та практичних порад щодо їх подолання, а також надання поштовху для розвитку підприємств на принципах сталості, як однієї з основних умов довгострокової конкурентоспроможності.

Стежте за новинами Львівської бізнес-школи УКУ, адже вже скоро ми поділимось із вами інформативними відео про компанії наших спікерів, де вони більше розкажуть про свій досвід на шляху до сталості в бізнесі.