Віртуальне навчання. Як LvBS «живе» в умовах нових викликів

20 Бер 2020

В умовах карантину Львівська бізнес-школа УКУ (LvBS) не лише запустила серію актуальних вебінарів  «Бізнес VS Криза», а й оперативно перелаштувала формат навчання для учасників магістерських програм. Власне, цього тижня заплановане модульне навчання відбувається у двох програм MA in Human Resources and Organization Development та MSc in Marketing Management і проходить воно в онлайн-форматі. Як відбувається віртуальне навчання, а головне, як його сприймають учасники, викладачі та менеджери – читайте далі.

 

«Віртуальне навчання вимагає технічної підкованості організаторів, якісної та вчасної комунікації з головними стейкхолдерами – викладачем та учасниками курсу, їхньої підтримки щодо використання віртуальної платформи. Перехід до віртуального формату навчання можливий у тому випадку, якщо учасники та викладачі відкриті до нового досвіду і готові пробувати виходити за межі свого комфорту. З цим нам у LvBS, безумовно, пощастило!», – наголошує менеджерка програми MA in Human Resources and Organization Development Катерина Кухтяк.

«Якщо ти не йдеш у LvBS, то LvBS приходить до тебе :),  –  говорить учасниця програми MA in Human Resources and Organization Development Наталя Забитівська.  – Або як ще тиждень тому я планувала в цей момент бути у столиці і навчатись управлінню компенсацією… Такі були плани, але ситуація з коронавірусом та карантином внесла свої поправки в них. Та це не стало перешкодою для отримання нових знань. Жива розмова з лектором та одногрупниками, пояснення на фліпчарті та робота над кейсами в групах дистанційно насправді можлива. Єдине чого бракує, то це неформального спілкування за кавоперервами та спільними обідами. Будемо надолужувати після карантину! Отож, зараз моя домівка стала водночас офісом, дитячим садком та навчальною авдиторією».

Галина Фесюк, учасниця програми, HR-менеджерка HGI Group Ukraine: «Чомусь мала упередження, що віртуальне навчання – не для мене. Що я постійно відволікатимусь і не буде співпраці групи. Проте вийшло кардинально навпаки. Всі учасники дискутують, можуть спільно працювати в міні групах. Інформація засвоюється аналогічно. При цьому ти можеш бути в улюблених капцях і пити каву зі своєї чашки:).  Єдине питання – як організувати малечу».

Загалом для онлайн-навчання LvBS наразі обрала платформу ZOOM. «Це наш перший досвід навчання в ZOOM з групою 30 осіб. Розібралися швидко, учасники були досить активними і включеними, ставили багато запитань викладачеві, тому заняття затягнулось. Ніхто після лекції не поспішав додому, бо всі працювали вдома. Викладач мав можливість показувати презентацію, робочий стіл свого комп’ютера, відео чи інші матеріали, необхідні для навчання. Усі учасники могли бачити одне одного і за потреби кожен міг висловитися, проголосувати або поставити запитання в чаті. Завдяки такому інтерактиву, вдалось зберегти високу динаміку впродовж усього дня, хоча на початку нам здавалось, що буде складно цілий день просидіти перед монітором», розповіла менеджерка програми MSc in Marketing Management Олена Кулигіна.

Учасники програми теж доволі швидко адаптувалися до змін:

У ситуації, яку маємо сьогодні, це прекрасний вихід. Маєш змогу отримувати матеріал та відчувати себе частиною школи навіть вдома, перебуваючи на карантині. Матеріал засвоюється добре, поступово звикаєш до такого формату комунікації. Я думаю, ми разом зможемо виграти навіть у такий кризовий час та не втратити ті досягнення, які маємо станом на сьогодні. (Анастасія Ткачук, учасниця програми MSc in Marketing Management).

Мені дуже сподобався наш формат роботи дистанційно, вважаю тут ключовим є обговорити правила і мати таких чудових модераторів! Дякуємо, що організували нам таке комфортне навчання навіть на далекій відстані💛.  (Марія Дзюбій, учасниця MSc in Marketing Management).

А ось що говорять про віртуальний формат наші викладачі. Ольга Горбановська, викладачка Human Resources and Organization Development, керівник практики People Advisory Services EY: «Я надзвичайно щаслива, що попри всю складність ситуації ми можемо скористатись нею, як прекрасною можливістю розвитку. Дуже вдячна Львівській бізнес-школі УКУ за нагоду перевести навчання повністю у віртуальний формат! Ще тиждень тому я вважала, що таку складну тему, як управління компенсацією, можна донести ефективно тільки віч-на-віч, але LvBS з її звичайною гнучкістю, швидкістю і прогресивністю зробила неможливе – можливим! Працюємо групою 20 осіб, з інтерактивом, «фліпчартом», роботою в малих групах  поки що неідеально, але рухаємося далі. Головний висновок просто треба більше часу (на 30-40% від звичайного) і уваги до учасників! А ще – тестувати все дуже ретельно заздалегідь (за годину до початку) і робити регулярні перерви і вправи для розвантаження м’язів шиї та спини;-). Я сповнена натхненням: нові технології  – це стільки чудових нових можливостей. LvBS – ви круті!»

А вже зараз навчальний модуль в онлайн-форматі проходитиме на програмі MSc in Innovations and Entrepreneurship. У таких умовах карантин зовсім не страшний!