Як ви збудуєте своє життя? – випускники LvBS зустрілися, щоб поговорити про цінності

2 Бер 2016

«Як ви збудуєте своє життя?»  26 лютого у LvBS відбулась зустріч-дискусія за участі випускників Львівської бізнес-школи УКУ.

Випускники LvBS

Подія пройшла в рамках презентації перекладу однойменної книги Клейтона Крістенсена, яку LvBS видала спільно з видавництвом Старого лева.

Спеціальним гостем зустрічі став Даниїл Пасько, президент Клубу випускників Гарварду в Україні, засновник Professional Government, Easy Business, член Національної Ради Реформ. Даниїл, колишній студент Клейтона Крістенсена у Гарварді поділився спогадами як познайомився з автором книги: «У часи мого навчання Клейтон Крістенсен був найвпливовішим професором Гарвардської бізнес-школи. Його вирізняли серед інших декілька речей: надзвичайно шанобливе ставлення до критики, незламність у принципах та верховенство цінностей над грошима», – каже Даниїл.

Даниїл Пасько

Більше про Клейтона Крістенсена

Даниїл Пасько зробив сюрприз для випускників LvBS і записав відеозвернення співавтора книги, свого однокурсника Джеймса Олворта. Той поділився спогадами співпраці з Клейтоном під час написання книги: «Він надихає студентів бути успішними джентльменами. Клейтон писав цю книжку, базуючись на обширному дослідженні, яке проводив в Гарвардській бізнес-школі. Темою його досліджень був не лише успіх у бізнес, а й культура і мотивація. Написання книжки разом з професором Крістенсеном було одним з найбільш надихаючих та викличних моментів моєї кар’єри».

Книжка «Як ви збудуєте своє життя?» – спроба крізь призму бізнес-ідей показати можливості для досягнення цілей, які ставить перед собою кожна людина: побудова кар’єри, щасливі сімейні стосунки, гармонійне виховання дітей. Автори не обмежуються загальними теоріями, а на конкретних прикладах розглядають стратегії для досягнення успіху. Це книга для тих, хто хоче знайти відповідь на важливі життєві питання та готовий брати на себе відповідальність за отримані результати

Випускники LvBS про книгу за підсумками дискусії:

Дискусія між випускниками LvBS

Юрій Самець, заступник директора львівської філії АТ “Ощадбанк”, Key Executive MBAвважає, що книга «Як ви збудуєте своє життя?» змінює не лише погляд на глобальні філософські речі, а й на щоденні принципи: «Я не порушую правил дорожнього руху. Це одна річ, хоч і невеличка, яку змінила в мені ця книжка. Вона спонукає ставити собі ціль, і досягати її різними шляхами. Книга надихає і мотивує рухатися вперед».

Ростислав Оленчин, співзасновник проекту інноваційного коворкінгу Pawillion, MS in Technology Management:

«Приємно читати книгу від людини, яка має ціннісний фундамент у житті. Автор зізнається, що є віруючою людиною, і крізь цю призму дивиться на усі інші речі. Ця книга допомагає зрозуміти, що саме фундаментальні речі визначають те, як виглядатимуть і наш бізнес, і наші стосунки, і сім’я».

Оксана Пужаковська,менеджер з розвитку Національної скаутської організації України ПЛАСТ,  MS in Innovations and Entrepreneurship, визнає, що після прочитання книги захотіла ще повчитись і почати пошуки чогось нового: «Я не знаю, як залишатися вірною собі. Але я не боюся говорити про це вголос, адже сам Клейтон визнає, що пошук шляху до цього знання зайняв у нього 15 років. І ця книга, зокрема дала мені зрозуміти, що бажання дізнаватися щось нове – це те, що жене мене вперед і змушує не зупинятися».

Українською книгу Львівська бізнес-школа УКУ видала у співпраці з видавництвом Старого лева. Директор видавництва Микола Шейко завітав на презентацію, і зізнався, що ця книга стала першою ластівкою цілої серії видань: «Ця книжка з’явилася на 101% завдяки Львівській бізнес-школі УКУ. Працювати з виданням було дуже цікаво, бо саме воно відкрило для нас нову нішу бізнес-літератури, якої на українському ринку зараз практично не існує», – наголосив він.

На завершення, модератор дискусії, декан Львівської бізнес-школи, Софія Опацька процитувала аудиторії випускників фрагмент книги “Як ви збудуєте своє життя?”:

 Софія Опацька

“Своїм студентам я обіцяю: якщо вони виділять час на розуміння життєвої мети, вона стане для них найціннішим відкриттям. Я пояснюю їм, що роки навчання можуть виявитися найвдалішим періодом для такої роботи над собою. Стрімка кар’єра, родинні зобов’язання, матеріальна нагорода за успіх відтягують на себе час і увагу. Якщо немає чіткої мети, вітер обставин просто відносить нас із гавані навчання в бурхливе й небезпечне море життя. У довгостроковій перспективі чітке знання про свою мету й призначення стане величезним  козирем порівняно зі знаннями про витрати на діяльність, збалансовану систему показників, ключові компетенції, проривні інновації, «чотири P», п’ять сил Портера Портера та інші важливі теорії бізнесу, яких ми навчаємо в Гарварді.”

Більше фото з зустрічі

{album_71}