Заряджайтесь корисним від LvBS: найкраще за лютий

26 Лют 2021

Найцікавіші та корисні блоги лютого, які ми публікували на сторінках LvBS і, які ви могли пропустити. Ми зробили для вас коротку підбірку зі стислими інсайтами. Заряджайтесь!

Софія Опацька: Робота в освіті не для всіх – треба набратися терпіння, поки побачиш результат

 «Підсумовуючи тему лідерства, ефективної комунікації зі студентами, треба розуміти, що робота у сфері освіти насправді не для всіх. Маю на увазі, що ти не відразу бачиш результати своєї праці, а радше у довгостроковій або середньостроковій перспективі. При чому комунікація не обмежується лише аудиторією, де ти прочитала лекцію.

В УКУ ми намагаємося творити певне інтелектуальне середовище з етичними, духовними цінностями. А результати цієї роботи видно щонайменше за кілька років: хтось з випускників відкрив свій бізнес, і ти думаєш: «О, як класно», хтось став депутатом Верховної Ради, і впроваджує зміни в країні, хтось створив громадську організацію, яка допомагає бідним, хтось поїхав вчитися за кордон на магістерську програму. У всіх складається по-різному, але ти бачиш, що твоя праця не даремна, вона приносить свої плоди, і, як результат, відбуваються позитивні зміни в суспільстві, але не миттєво», – розповідає проректорка з науково-педагогічної роботи УКУ, декан-засновниця Львівської бізнес-школи, кандидатка економічних наук, викладачка Софія Опацька.  Повне інтерв’ю тут.

Валерій Пекар: чому теза «світ ніколи не буде таким як раніше» – міф

Світові тренди, майбутнє після ковіду та кризи, перспективи різкого прориву чи болісного падіння. Про все це Львівська бізнес-школа УКУ говорила з Валерієм Пекарем, підприємцем, викладачем LvBS, співзасновником Громадянської Платформи «Нова Країна» на зустрічі з Спільнотою LvBS.

Усі країни вперше за довгий час (від часів Великої Депресії) падають разом, навіть ті, що розвиваються. У що це виллється? У нові тренди. Зараз ми:

  •       більше турбуємось про власне здоров’я;
  •       переживаємо епоху цифровізації;
  •       вчимось нової організаційної культури та гнучкості.

Криза не ламає трендів і не повертає назад, а прискорює їх, майбутнє завдяки кризі починається набагато швидше. То що ж тепер нам потрібно, аби адаптуватись до нової нормальності? Читайте на нашому сайті.

Alumni Company Visit: як випускники LvBS вирішують cybersecurity проблеми міжнародного масштабу

Першу зустріч у 2021 році випускники LvBS провели в гостях у компанії UnderDefense. Приймав гостей-Alumni Назар Тимошик, – засновник та СЕО компанії, а також випускник програми MSc in Technology Management Львівської Бізнес-школи УКУ.

Основа для компанії – класні люди, а також LEAN та Agile в менеджменті й фінансах, вважає Назар. Компанія зростає, користуючись з власної Кібершколи, тобто академії та інтернатури, що триває 9 місяців. Сьогодні у компанії працює 55 людей.

 «Я займаюсь cyber security з 16 років. Це була моя любов. Сьогодні UnderDefence 4 роки. Коли у мене тільки з’явилась ідея, взяв чотирьох студентів і повністю їх вчив з нуля. За два місяці ми знайшли свого першого клієнта», – розповідає засновник компанії. Більше про це читайте тут.

Мирослав Маринович «Шептицький менеджмент»: Освітньої основи мало, мусить бути і основа етична

Часто ми уявляємо собі постать Андрея Шептицького як старця, прикутого до візочка, який сидить у келії і не знає реального життя, а все якраз навпаки: він не лише розумів сучасність, а й прозирав у майбутнє.
Коли ми знаходимо надійну підтримку, ми самі стаємо сильнішими. Аби гідно будувати своє професійне життя і бути успішними потрібно:

– Чесність відносин;

– Справедлива оплата;

– Співпраця (кооперація);

– Сумлінність;

– Прагнення бути власником (часто це змінює психологію людей і робить співучасниками процесу).

Ділимося із вами думками з нещодавньої ранкової зустрічі учасників програми Key Executive MBA з Мирославом Мариновичем. Розмова велась довкола теми «Шептицький менеджмент», а модерував зустріч Валерій Пекар.

Як LEAN-методологія допомагає бізнесу в умовах ощадливості?

Технологія LEAN не є новою, але сьогодні її використовують все частіше. 1950 року компанія Toyota розробила систему ощадливого виробництва. Відтоді аж до 1996, LEAN використовувалась автомобільним сектором як найефективніша система. А з 1996 року інструменти LEAN активно поширюється в креативних індустріях, сервісних організаціях, державних установах.

«LEAN – це система управління, філософія, інструментарій, що має на меті максимізувати цінність для споживача та мінімізувати витрати для компанії», – зазначає Антоніна Носко, експертка з LEAN-методології, викладачка Львівської бізнес-школи УКУ.  

Більше про це читайте в нашому матеріалі.