«Бізнес VS Криза»: спеціальна серія безкоштовних вебінарів від викладачів LvBS

27 Бер 2020

Львівська бізнес-школа УКУ (LvBS) провела серію безкоштовних онлайн-вебінарів, під час яких викладачі LvBS розповіли, як бізнесу стратегічно діяти у часи кризи. Відеозаписи кожного вебінару можна переглянути на нашому YouTube-каналі.

Україна починає входити у світову турбулентність, яка вже потрясає інші країни в світі. Що зробити бізнесу, аби вберегти себе від катастрофічних наслідків економічної кризи, що насувається? Четверо викладачів LvBS впродовж двох тижнів давали відповіді на найважливіші запитання.

 Вебінар 1. «Три сценарії розвитку кризи: три стратегії виживання для бізнесу». Викладає Михайло Винницький – Ph.D., викладач з управління бізнесом.

🔶На сьогодні жодна з валют не є прогнозованою. Падіння української відносно інших буде не таким великим.

🔶Перелаштовуйтесь на внутрішній ринок. Нас буде лихоманити менше, ніж інших.
🔶Розвивайте сімейний бізнес. Починається час продуктових стартапів, сім”ї та громад.

Слухайте та дивіться більше у відео першого вебінару тут.

Вебінар 2. «Лідерство в умовах невизначеності». Викладає Андрій Рождественський – виконавчий директор Центру лідерства УКУ, працював профайлер-аналітиком в ізраїльській службі безпеки, займався контртерористичною діяльністю, зокрема побудовою спеціальних комунікацій та переговорів.

🔶Якщо в кризі втрачається стратегія, робіть наступний маленький крок, який вважаєте правильним. Мистецтво маленьких кроків від Антуана Сент-Екзюпері – річ, яка дозволить рухатись вперед навіть у надскладні часи.

🔶Кожне рішення проходить три стадії. Не слід економити час на зборі та аналізі даних. Економити слід на прийнятті рішення і дії.
🔶Важлива риса в кризу – підзвітність. Це звітність людям, що поряд, вашим підлеглим, клієнтам, партнерам.

Слухайте та дивіться більше у відео другого вебінару тут.

Вебінар 3. «Роль HR в умовах нових бізнес-викликів». Викладає Олександра Альхімович – академічний лідер програми MA in Human Resources and Organization Development LvBS, має 15+ років досвіду у HR та менеджменті.

🔶Оцінка ризиків з постачальниками та клієнтами.

🔶 Побудова взаємовідносин з урядовими та зовнішніми організаціями.

🔶 Підготовка до змін у компенсаціях та бенефітах.

Слухайте та дивіться більше у відео третього вебінару тут.

Вебінар 4. «Фінанси в кризу: як малому і середньому бізнесу планувати нову реальність». Викладає Андрій Жовтанецький – MBA, викладач з фінансів, фінансовий директор компанії FatSound.

🔶 Ця криза не про прибутковість – шок зі сторони попиту і пропозиції, а про ліквідність – наявність оборотних коштів. Зараз не треба фокусуватись на заробітку.

🔶 Потрібно розуміти, як саме курс валюти буде впливати на ваші складські запаси, правильно управляти ними й планувати, що і в який період можна закупити.

🔶 Ваша команда – це ваш головний актив. Працюйте з ними, давайте оцінку, прораховуйте і будьте готові до звільнень, зменшуйте свої фіксовані витрати.

Відео четвертого вебінару тут.