Чого потребує бізнес Сходу? День LvBS у Краматорську

29 Гру 2016

Курс – на Схід! 27 грудня у Краматорську (Донецька область) відбулося два заходи, організованих Львівською бізнес-школою УКУ. Бізнес-середовище Краматорська та Слов’янська не лише познайомилось з LvBS, але також обговорило основні проблеми малого і середнього бізнесу в регіоні та розпочало напрацьовувати шляхи їх вирішення.

Учасники зустрічей мали змогу поспілкуватися та попрацювати над важливими питаннями з відомою українською бізнес-тренеркою, ТоР-фасилітатором та викладачкою LvBS Світланою Бугай та професором LvBS, виконавчим директором центру лідерства УКУ Андрієм Рождественським. Як пройшов цей день – читайте у нашому репортажі:

Бізнес-сніданок зі Світланою Бугай на тему «Лідерство в період змін»

Учасниці сніданку обговорили тему лідерства та персонального розвитку. «Учасниці приїхали навіть зі Слов’янська. Це справді були жінки-лідерки, яким важливо та цікаво було поспілкуватися, ближче познайомитися зі школою, подумати про підсумки року, що минає, та про проекти на 2017 рік, зокрема про особистий розвиток та персональну ефективність. Гадаю, для них стали корисними ті інструменти, які ми разом розглянули. Учасниці – молоді, позитивні та активні жінки, відкриті до спілкування та знань», – каже Світлана Бугай.

Зустріч фокус-групи щодо проблем малого і середнього бізнесу в регіоні

Зустріч показала, що малий і середній бізнес є більш закритим, адже не відчуває, що може впливати на процеси, зокрема, на діалог з владою. «Попри те, ми знайшли спільну мову та викристалізували 6 глобальних напрямків, з якими варто працювати першочергово для розвитку бізнесу. Серед них питання довіри, освіти, розвитку діалогу з органами влади. Здається, учасники самі були приємно здивовані від того, як результативно вдалося попрацювати на цій зустрічі. Дуже важливим результатом стало те, що вони зрозуміли, що можуть і як саме можуть впливати на процеси в країні», – додала Світлана Бугай.

Підсумовуючи насичений день LvBS у Краматорську, Андрій Рождественський зауважив: «Схід України, на жаль, ніколи не мав у надлишку бізнес-освіти. І це та складова, яка там дуже потрібна. Тут живуть дуже завзяті, працьовиті та патріотичні люди. Вони готові виходити з радянських шаблонів та моделей, але ніхто не дав їм чіткої ідеї, у яку модель рухатись натомість. Бізнес-освіта має стати таким каталізатором процесів. І саме вона зможе вплинути на довіру, аби підприємці тут почали більше довіряти одні одним, а отже, рухатися вперед більш ефективно».

Довідка. Бізнес-сніданок зі Світланою Бугай на тему «Лідерство в період змін» відбувся за підтримки Фонду сприяння демократії посольства США в Україні.

Зустріч фокус-групи відбулась у межах проекту за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку – USAID.

Про наступні події на Сході України від LvBS ми повідомимо згодом. Слідкуйте з нашими анонсами.