LvBS презентувала посібник з інформаційної безпеки для НДО

1 Гру 2017

Що повинні знати громадські організації та люди, які працюють з онлайн-контентом, про безпеку у мережі? Аби відповісти на це запитання, у Львові юрист Європейського суду, ІТ-бізнесмени та інженери, фахівці з комунікації та розвитку технологій створили підручник, що буде корисний для тих, хто велику частину своєї роботи проводить через онлайн комунікацію. Посібник «Що повинні знати НДО аби захистити себе в інформаційному колі» видали Львівська бізнес-школа УКУ (LvBS) та Громадська спілка «Форум НДО в Україні» у партнерстві зі Школою права Українського католицького університету у межах проекту «Інформаційна безпека для НДО».

Підручник видано за підтримки Посольства Великої Британії. Складається він з 16 параграфів, присвячених інструментам доступу до публічної інформації, практичним аспектам дотримання правових стандартів захисту персональних даних, а також, питанням конфіденційності кореспонденції та збереження інформації. Також підручник містить такий актуальний для сучасних користувачів Інтернету питання кібербезпеки.

На сторінках видання читачі знайдуть практичні поради і лайфхаки щодо використання механізмів інформаційної безпеки у своїй діяльності, зможуть пройти тест на рівень безпеки їхньої організації та напрацювати плани її посилення.

 

Авторами підручника стали фахівці у сфері права, технологи, ІТ-консультанти, серед яких керівник центру Етики та Технологій Львівської бізнес-школи Володимир Хіцяк; співзасновник компанії Smart Rockstars Ігор Кисилевич; директор Школи права УКУ Іван Городиський; юрист Європейського суду з прав людини Маркіян Бем, старший інженер компанії Underdefense Даниїл Журавчак, доцент кафедри медіакомунікацій УКУ Надія Баловсяк. Координатор проекту – менеджер міжнародних програм LvBS Людмила Крижановська.

Якщо цей посібник потрібний вам для роботи, будь ласка, пишіть на lkryzhanovska@lvbs.com.ua.

Видання цього посібника стало можливим завдяки фінансовій підтримці Посольства Великої Британії в Україні в рамках проекту «Розбудова заради майбутнього: цілісний підхід до зміцнення громадянського суспільства на Донбасі», який виконує Форум НДО в Україні. Погляди, висловлені в цій публікації, належать авторам і можуть не збігатися з офіційною позицією Уряду Великої Британії.