«LvBS та Пласт дали розуміння, що не існує меж успішності»

26 Чер 2020

Серед учасників та випускників Львівської бізнес-школи УКУ є ті, хто були або залишаються пластунами. Що спільного між цими організаціями? Обидві засновані у Львові, однак з різницею в 97 років. Наші учасники вважають, що між Пластом та LvBS безліч спільного. Що саме? Читайте коментарі, які ми зібрали у випускників різних програм і років.  

Анастасія Слюсаренко, випускниця MSc in Innovations and Entrepreneurship, очільниця «Пласту» у Львові

«Досвід, отриманий у Пласті, навчив мене брати на себе відповідальність, не боятись проявляти ініціативу і працювати в команді. Після завершення навчальної програми в LvBS я зрозуміла свої сильні та слабкі сторони, отримала нові знання і наважилась очолити розвиток «Пласту» у Львові. Відчуваю, що така комбінація впливів двох організацій допомогла мені знайти свою роль у суспільстві. Також LvBS та Пласт дали розуміння, що не існує меж успішності, тому в майбутньому буду продовжувати вчитись і досліджувати свої можливості».

Христина Шабат, випускниця MSc in Innovations and Entrepreneurship, засновниця дитячого простору «Пташеня»:

«Пласт вчить правил, чесноті, менеджменту. А бізнес-школа показує, як з цими чеснотами бути максимально ефективним. Якщо поєднати наші місії, то вона може звучати: «Робити світ щодня кращим». 

Соломія Бойкович, випускниця MSc in Innovations and Entrepreneurship, засновниця дитячого простору «Пташеня»:

«Пласт мене навчив досягати цілей: це і про вікову вчасність, і про планування, і про здорову конкуренцію, і про післясмак від доведеного до кінця. Пласт навчив встановлювати рамки, керувати іншими і, водночас, вміти підпорядковуватися, незважаючи на попередній досвід. Цінність навчання у бізнес-школі – це, перш за все, про світогляд. Якщо в Пласті я навчилася ставити рамки, то тут я навчилася їх розширювати».

Софія Папірник, випускниця MA in Human Resources and Organization Development, засновниця HR Studio Sofi Papirnyk:

«Пласт і LvBS виховують свідомість і відповідальність, обидві мотивують змінювати країну. В обидвох організаціях я здобула неоціненне коло однодумців, які, навіть не підозрюючи того, стали мотиваторами чи провідниками мене як особистості». 

Ольга Герус, випускниця MA in Human Resources and Organization Development, VP of Culture and Talent Development at Clario Tech:

«І Львівська бізнес-школа УКУ, і Пласт за основу взяли розвиток особистості для суспільного блага. Мені здається, що Пласт більше розвиває м’які навички, бізнес-школа – професійні, стратегічне і критичне мислення».

Андрій Жовтанецький, викладач LvBS, засновник та фінансовий директор FatSound:

«Пласт і LvBS спільні в тому, що кожен виконує свою важливу соціальну місію. Обоє є донорами кадрів для різних ініціатив, як у місті, так і на національному рівні». 

Анна Олексин, випускниця MA in Human Resources and Organization Development, Organizational Development Manager у Українська академія лідерства:

«І Пласт, і Львівська бізнес школа УКУ є амбасадорами українськості з потужною мережею контактів у світ. Це середовища довіри, підтримки та сильних ком’юніті, приналежність до яких не завершується фактичним завершенням активності в організації. Мабуть, найбільшою мірою – це проактивна відповідальність. Це коли не звинувачуєш нікого, а обираєш таку діяльність, у якій можеш принести найбільше користі іншим і при цьому зростати особистісно. Не боїшся мріяти і мислити дедалі масштабніше, ставиш під сумнів власні амбіції: чи це точно мій/наш максимум? Постійно вчишся, шукаєш і знаходиш підтримку, коли потрібно. Розумієш, що ми сильніші, коли співпрацюємо, а свою частину у цій співпраці робиш настільки добре, наскільки можеш. 

Ксеня Шемберко, випускниця MSc in Innovations and Entrepreneurship, працює в апараті ВРУ:

Для мене спільним в Пласті та в LvBS є середовище. Середовище, яке змушує тебе рухатись вперед і не зупинятись перед викликами, яке готове поділитись своїм досвідом. Це спільнота однодумців, які розмовами й питаннями, наштовхують тебе на нові думки й розв’язки життєвих кейсів.

У LvBS навчилась швидко приймати рішення та аналізувати свої помилки в теперішніх та попередніх бізнес-проектах, а найбільша цінність з Пласту, яку я винесла для себе, то бажання “мріяти буйно”, як казав Богдан Гаврилишин».

Пласт – українська скаутська організація, заснована у Львові в 1911 році. Мета Пласту –  сприяти всебічному патріотичному вихованню і самовихованню української молоді на засадах християнської моралі. Пласт є неприбутковою організацією і в них є стабільні потреби підтримувати організаційний розвиток та залучати кошти для виконання стратегічних проектів.