Людина майбутнього очима студентів УКУ. Блог перший

31 Бер 2017

Серед учасників візійної конференції Intro-2017 у Львівській бізнес-школі УКУ були студенти Українського католицького університету, безпосередні творці майбутнього. На запрошення LvBS вони стали слухачами дискусій, а також авторами серії блогів про важливі питання, які зачепила «Людина майбутнього». «Про кожну з дискусій Intro-2017 можна написати окрему статтю, адже всі мали свій особливий смак. Найкраще будувати публікацію на влучних висловлюваннях спікерів, котрі розповідали, яким буде наше майбутнє», – пише у своєму блозі для LvBS студент УКУ Михайло Шелемба. Якими були і висновки, читайте далі:

MSH

«Хочу поділитись з Вами враженнями та думками від інтерактивного тандему «Космічне майбутнє: чи є в ньому місце для України». Головні ролі виконували Андрій Музиченко та Іван Яковина. Хлопці, які настільки вірять в ідею розвитку космічного потенціалу України, колонізацію Марсу та дешевих туристичних поїздок у космос, що змушують і вас повірити в те, що годину тому видавалось вам чимось нереальним.

До цієї панелі космічні подорожі видавались мені чимось далеким. Після розповідей Андрія та Івана, починаєш розуміти, що це вже зовсім не ідеї, а, скоріше, сьогоднішні проекти, які дають результати. Одразу важко і уявити, що космічні подорожі та багаторазове використання ракет стає можливим у сьогоденні.

Вже наступного року компанія «Blue Origin» планує вдруге запустити в космос космічний корабель New Shepard, що значно здешевлює космічні подорожі. З розвитком технології багаторазового використання космічних кораблів вартість польоту може стати надзвичайно доступною. (А SpaceX запустив свою ракету вдруге і посадив її знову на землю якраз сьогодні вночі, 31.03.2017! – ред.)

Обліт місяця NASA планує зробити в 2024 році, приватний бізнес запланував облетіти місяць вже наступного року. Сьогодні велика державна організація, що має неймовірне велике фінансування, може поступитись у розробці технологій приватному бізнесу. Тобто бізнес перебирає на себе ініціативу розвитку космічних технологій. Ця галузь вже стає не справою певних держав, а справою великих компаній.

Україна, як космічна держава, має працювати для розвитку космічних технологій, адже вона має всі шанси та можливості бути конкурентною у дослідженні космосу.

Освоєння Марсу. У вчених навіть існують варіанти, як зробити Марс придатним для життя. Відомий підприємець Ілон Маск вже планує відправляти людей на Марс та створювати там колонії. Скоріш за все, колонії на інших планетах – це всього лише питання часу.

Колонії та подорожі до інших планет здаються нам далекими, але насправді ми мусимо розуміти, що це реальність майбутнього, котра твориться вже сьогодні. І лише нам вирішувати, будемо ми в цьому майбутньому, чи «далі будемо залишатись сидіти у печері».

У цьому є багато небезпек та загроз для нас самих і всі це чудово розуміють. Але нам варто йти на ризики та «виходити з печер», як це колись зробили наші пращури, тим більше коли наша країна має всі шанси стати конкурентом для найбільших держав світу».