На модулі МВА управлінці працювали над стратегічними рішеннями для своїх бізнесів

24 Лют 2015

18-21 лютого закінчився стратегічний блок навчання для групи Key Executive MBA.

Першого дня учасники підводили підсумки курсу «Управлінський облік» з Михайлом Колісником, професором фінансів Львівської бізнес-школи, KSE, виконавчим директором FINart Solutions.  Основний акцент викладач ставив на прийняття фінансових рішень керівниками, тренуючи учасників на кейсах та вправах. Вечір першого дня закінчився відкритим майстер-класом Михайла Колісника на Open House KEMBA на тему «Ціноутворення в умовах стрімких змін валютних курсів: вплив на маржу та доходи», де викладач руйнував звичні уявлення про принципи ціноутворення.

У другий день модуля Ярослав Притула, професор з кількісних методів для прийняття бізнес-рішень та економіки, доцент ЛНУ ім. Івана Франка, прочитав  спецкурс «Теорія ігор і прийняття стратегічних рішень». Викладач, поміж іншим, пояснив учасникам, як на прикладі дилеми в’язнів чи побудови дерева стратегічних рішень можна вибудовувати ринкову стратегію,  а також модель взаємодії з конкурентами. Наступного дня Ярослав Притула закінчив свій курс з макроекономіки, на якому передусім провів обговорення есе учасників з аналізом «Стратегії розвитку України -2020». Не менш цікавим була дискусія про кризу, роль Міжнародного валютного фонду, ризик дефолту та макроекономічний прогноз для України.

Навчальна п’ятниця закінчилась зустріччю з Маркіяном Бедрієм, власником та ідеологом однієї з найкращих кав’ярень Львова «Світ кави». У затишній атмосфері виробничих цехів кав’ярні учасники змогли ознайомитись з процесом виробництва кави, а також дізнались історію побудови довіри до бренду «Світ кави».

Останній день модуля у рамках курсу «Проривні стратегії» група працювала над своїми підсумковими проектами з Павлом Шереметою, головою Дорадчої ради Львівської бізнес-школи. Управлінці представляли стратегічну канву для своїх бізнесів. Так серед проектів, над якими працюють учасники KEMBA:
– розробка інноваційного он-лайн сервісу для продажу жіночого одягу компанії ЖИВА від Тетяни Чирки;
– розширення соціальної пекарні «Горіховий дім» Юрія Лопатинського;
– виробництво фільтрів для води «Біохім-Сервіс» від Олега Закапка;
– вирощення та агрономічний супровід єдиного в Україні не генномодифікованого насіння сої від Мирослава Поліо;
– видобуток та продаж піску у компанії «Монстера-інвест» від Наталі Ремез;
– аналіз діяльності УГКЦ від Тані Ставничої;
– персональний онлайн-кабінет для клієнтів мережі аптек «На здоров’я» від Тараса Джули;
– структурна реформа Української Греко-Католицької Церкви від владики Венедикта (Алексійчука), єпископа помічника Львівської єпархії УГКЦ.

На цьому практика роботи над проривними стратегіями не закінчується, а триватиме впродовж навчання на програмі аж до успішного захисту проектів вкінці навчання.

Додамо, що у Львівській бізнес-школі саме зараз триває набір на програму особистісного розвитку для керівників та власників бізнесу Key Executive MBA