«Організаційні зміни є неминучими», – у LvBS відбувся вибірковий курс від Андрія Рождественського

5 Лис 2015

Темою триденного вибіркового курсу від Андрія Рождественського став організаційний розвиток як мистецтво «інтервенції»  дороги до підвищення ефективності компанії через організаційні зміни. Вперше LvBS вдалось у одній аудиторії об’єднати учасників усіх довгострокових програм – Key Executive MBA, MS in Innovations and Entrepreneurship, MS in Technology Management.

Першу частину курсу учасники намагались вирішити проблеми з досвіду реальних організацій, використовуючи власні навики, знання та досвід.

Оскільки на курсі навчались учасники різних програм, це створило умови для обміну різними підходами до вирішення проблем.  Після практичної частини курсу Андрій Рождественський розповів про теорію та філософію організаційного розвитку.

«Всі організації потребують змін, – коментує Андрій Роджественський, співзасновник ARConsulting. – Навіть, якщо сьогодні в організації все добре і менеджмент компанії не усвідомлює необхідність змін, у будь-якому випадку зміни є неминучими. Питання не в тому, проводити організаційні зміни чи ні, питання в тому, як зробити це правильно. Щоб підвищити ефективність організації, треба вімти гармонійно поєднувати  бізнес-стратегію, організаційну структуру та бізнес процеси, організаційну культуру і поведінку, стилі лідерства тощо».

За словами Андрія Рождественського, практичні знання, отримані на курсі «Організаційних розвиток» – це інструменти для підвищення ефективності. З їхньою допомогою можна привести компанію до зниження собівартості продукту та покращення його якості, підвищення рівня продажу, продуктивності,   коефіцієнту згуртованості та залученості персоналу, зменшення ризиків.

Відгуки про курс:

Юрій Лопатинський, учасник KEMBA

Юрій Лопатинський«Курс з організаційного розвитку Андрія Рождественського дуже динамічний і поєднання учасників різних курсів програм особливо додало йому цінності. Курс дає можливість поглянути на себе збоку, вийти за межі рутини і вкотре переконатися що здоровий глузд це важливо. Важливо вміти поєднати у одній системі такі поняття як цінності, організаційна модель та стиль лідерства. А інформація про SEAM підтвердила правильність підходу, який застосовую я, гідність людинина першому місці».

 

Лілія Боровець, MS in Innovations and Entrepreneurship

«Перш за все, курс систематизував ті знання, які накопичувались інтуїтивно, в процесі розвитку організації. Мені дуже імпонує думка, що кожній людині притаманне прагнення реалізувати свій потенціал, якщо ж вона цього не робить – варто шукати причину в організації, частинкою якої вона є. На курсі, я зрозуміла, що це один з принципів соціо-економічного підходу до менеджменту (SEAM). Прийшло усвідомлення, як багато треба змінити в своїй організації, щоб люди прагнули реалізувати себе. Цікаво було і попрацювати разом з тими людьми, які навчаються на інших програмах LvBS: в певні моменти зловила себе на думці, що можу багато у них навчитись. Дякую за таку неймовірну компанію та можливість».

Назар Ревуцький, MS in Technology Management

Назар Ревуцький«Мій управлінський висновок з курсу такий – не можна зупинятися на досягнутому, бо зупинка може привести до зникнення організації. Успішні організації не мають права на зупинку в розвитку. Не менш важливими є, хороші комунікації, вони необхідні будь-якій організації. Курс буде корисним для тих, хто хоче провести аналіз організації, у якій він/вона працює, щоб побачити як її можна розвивати, визначити та впорядкувати культуру компанії, стилі лідерства відповідно до цілей організації».