Що читати інноваторам?

11 Жов 2016

Львівська бізнес-школа УКУ (LvBS) запитала у викладачів Програми з інновацій та підприємництва про те, що варто читати інноваторам окрім must read літератури, яку рекомендують під час навчання. Ми зібрали відгуки про книги, які надихають, розширюють світогляд та додають тем для роздумів та обговорення. Все – заради пошуку нових ідей. Отже, читайте з насолодою!


Oksana HoshvaОксана Гошва
, директор DOT_DOT, Hoshva PR та Hoshva Digital, викладачка курсу «Менеджмент інновацій» у Lviv Business School радить книгу Пола Долана «Happiness by Design», яка надихає та вчить не лише думати, але й діяти у позитивний спосіб.

«Як професор Лондонської школи економіки, що вивчає поведінку, Долан проводить дослідження з метою виміряти рівень щастя, його причин та наслідків, включно з його впливом на нашу поведінку. Пол Долан творить новий погляд на прагнення до щастя: річ не тільки у ваших відчуттях, але й у ваших діях. «Happiness by Design» показує, що стан щастя змушує нас активно ре-дизайнувати наше найближче оточення. Вже багато було написано про те, як «think happy». Ця ж книга вчить, як діяти і застосовувати результати досліджень у нашому щоденному житті».

Oksana Hoshva_book


Andriy HrynchukАндрій Гринчук
, викладач LvBS, пропонує не обмежуватися лише бізнес-літературою: «Книга, яка мені найбільше запам’яталася з останніх прочитаних – не зі сфери бізнесу чи тим більше права. Моя рекомендація: видана нещодавно у видавництві «Наш формат» книга Джеррі Койна «Чому еволюція правдива. Тут теж не обійдеться без дісклеймера: книга написана в значній мірі в полемічному стилі із теорією креаціонізму, але від якого при бажанні можна легко абстрагуватися. З книги Ви дізнаєтеся про те, які особливості наших смаків, моделі поведінки ми успадкували від наших предків, які сотні тисяч років провели в африканській савані; як деякі викопні види і місця, де їх можна було б знайти, було спочатку «вираховано» в кабінетах науковців, а вже потім знайдено в природі; що «гобіти» існували насправді на одному загубленому острові і вимерли порівняно зовсім недавно, коли до єгипетських пірамід лишалося лише декілька тисяч років. Одним словом, енджойте!»

Andriy Hrynchuk_book


Igor BlystivІгор Блистів
, маркетинг-директор компанії «Кормотех», випускник програми Key Executive MBA, що викладатиме на Програмі з інновацій та підприємництва на одному з наступних модулів, радить книгу, на перший погляд, незвичну для інноваторів: «Поки Ваші діти не звели Вас з розуму». Втім, вона є корисною для дуже широкого кола людей, адже дозволяє поглянути на бізнес через призму батьківства.

«Я дуже обережно ставлюся до книжок американських чи європейських авторів, оскільки вважаю, що вони містять в собі загрозу, яку не всі помічають. Спробую обґрунтувати. Розвинений світ працює за чіткими правилами, процедури прописані, закони працюють. І тому в цивілізованому світі так часто говорять про порушення правил, про вихід за межі. Українське суспільство та бізнес здебільшого грають не за правилами, закони не працюють, правила порушуються, тому часто вихід за ці межі є згубним для українського бізнесу. Спершу треба усвідомити, що є правила гри, закони. Книжка Найджела Латта «Поки Ваші діти не звели Вас з розуму» – це книжка про виховання дітей. Вона дає розуміння, що межі важливі, в той же час, вона не обмежує і не утискає творчість, вона говорить лиш про те, що межі важливі. Особливо корисна ця книга буде молодим батькам 🙂 Натхнення Вам!».

Igor Blystiv_book

Читайте також: Великий старт LvBS 2016 для інноваторів та HR-фахівців