«Щоби йти в Європу, потрібно читати те, що читають в Європі», — Петро Чернишов

22 Лип 2014

21 липня у Львівській бізнес-школі (LvBS) відбулась дискусійна зустріч “Управління компанією: від FMCG до телекому. Погляд CEO” з Петром Чернишовим, новим президентом “Київстар”.

Захід став хорошою можливістю для представників бізнесу поспілкуватись на теми менеджменту, ведення бізнесу та роботи в кризових умовах.  Як зазначила Софія Опацька, яка виступала в ролі модератора, у Львівській бізнес-школі є традиція проводити події формату зустрічей з топ-менеджерами. “Це добра нагода почути, що відбувається в інших галузях, багато чому навчитись. Сьогодні особлива зустріч, бо коли приходить нова людина – перші її рішення завжди цікаві”,  наголосила декан LvBS.

На думку Петра Чернишова, щоб зрозуміти бізнес потрібно півроку. А для успішного його ведення, необхідно знати як твої клієнти приймають рішення. “Вони їх найчастіше приймають в наших магазинах. Тому кожен маркетолог має раз в місяць сидіти в магазині і продавати наші товари та послуги. Ціль компанії  давати добрий сервіс і заробляти багато грошей. Відповідно, завдання стають ясними: давати ще кращий сервіс і отримувати ще більше грошей”,  запевнив новий президент “Київстар”.

Власним бізнесом треба займатись на 100 процентів або не займатись взагалі. Таким є погляд гостя. Петро Чернишов дав пораду і тим, хто хоче рухатись в європейському напрямку: “Для того, щоб іти в Європу, потрібно почати читати те, що читають в Європі. Якщо ви кожного ранку не читаєте хоча б одну англомовну газету, то який ви після цього менеджер?”

Петро Чернишов фінансист за освітою, має 12 років міжнародного досвіду роботи на найвищих керівних посадах. Протягом кількох років працював генеральним директором «Carlsberg Ukraine», а пізніше — віце-президентом, відповідальним за роботу у 6 країнах Східної Європи у «Carlsberg Group». Під керівництвом Петра Чернишова компанія «Carlsberg Ukraine» після глибокої трансформації змогла зайняти значну частку ринку, рік-у-рік зростали показники доходу та маржа EBITDA.

З 2007 року Петро Чернишов був визнаний одним з кращих топ-менеджерів України. У 2013-му увійшов до трійки найкращих за версією Forbes Україна. З 25 червня 2014 року він офіційно заступив на посаду президента.