Відійшов у вічність відомий вчений, член Дорадчої ради LvBS Карл Цайнінгер

27 Бер 2019

На 91-му році життя відійшов у вічність Карл Цайнінгер (Karl Zaininger), член Дорадчої ради Львівської бізнес-школи УКУ (LvBS), професор Прінстонського університету, спеціаліст з інформаційних комунікацій ООН. Спільнота LvBS сумує з приводу втрати та висловлює щирі співчуття родині та друзям померлого.

Карл Цайнінгер — відомий вчений, доктор з інженерної фізики, член Академії наук США. В 1975 — 1990 роках був президентом наукового інституту «Siemens Corporate Research, Inc» у США, з 1990-го — консультант компанії PRT GLOBAL. Викладав у Прінстонському, Пенсільванському і Каліфорнійському університетах.  Він отримав ступені магістра та доктора наук з інженерної фізики в Університеті Прінстона, закінчив програму управлінського розвитку в Гарвардській бізнес-школі. Крім цього, доктор Цайнінгер працював над багатьма проектами уряду США, включаючи програми U.S. Army Electronics Technology and Devices Laboratory та Solar Energy Research Institute.

Карл Цайнінгер брав участь у конференції «Intro 2011: проривні інновації», організованої Львівською бізнес-школою УКУ, наголосивши тоді, що зміни є рушієм розвитку. «Інновації — це перетворення у щось корисне для суспільства. Інновації — це шлях до світової конкурентоспроможності», — вважав він.