Як управляти компенсацією та бізнес-процесами? – модуль для HR-менеджерів

26 Лют 2015

Шостий модуль на програмі MA in Human Resources and Organization Development включав курси, які є ключовими для HRфахівців, що прагнуть професійного зростання і хочуть розвивати своє стратегічне мислення.

Розпочався модуль із курсу «Управління компенсацією» з Ольгою Горбановською, партнера податково-юридичного відділу компанії EY і керівника практики Human Capital. Учасниці два дні працювали у інтенсивному темпі, адже курс комплексний і включає декілька частин. Завдяки високій професійності викладача й активній роботі учасниць, вдалося досягнути поставлених цілей і розглянути найважливіші аспекти управління компенсацією.  Поняття внутрішньої, зовнішньої та індивідуальної справедливості, складові компенсаційного пакету, чинники, що впливають на формування компенсаційної стратегії компанії, побудова системи рівнів оплати (грейдів) на підставі аналізу робіт – усі ці питання аналізувалися у межах курсу за допомогою теорії і практики. Курс супроводжувався великою кількістю навчальних матеріалів, що стануть у нагоді учасницям під час розробки проектів у групах – проекти презентуватимуть у київському офісі компанії EY вже під час наступного модуля у лютому.

Михайло Винницький, професор з управління продажем продовжив модуль курсом «Бізнес як система». Завдяки цьому курсу менеджери з персоналу глибше зрозуміли, що означає мислити в одному напрямку з власником бізнесу, та як допомагати компанії у досягненні цілей на тому чи іншому етапі. «Дуже часто перші особи компанії націлені на те, «що» робити, часом вони показують «як» робити, але забувають пояснювати «навіщо». Відповідаючи на останнє запитання, не слід забувати і про філософську ідею – кожен хоче відчувати гордість за те, де він працює», – зазначив викладач. Багато питань, які обговорювали, стосувалися не лише бізнесу, а й ширшого контексту. «Утримуйте абсолютну віру в перемогу, але не відвертайтеся від брутальної реальності. Людей не потрібно мотивувати, але один із найсильніших демотиваторів – це ігнорування реальності», – наголосив Михайло Винницький.

Закінчували модуль темою оцінки персоналу запрошені експерти з ПАТ «Запоріжтрастформатор» – Юліана Перун, директор з персоналу, та Олександр Семенюк, начальник відділу розвитку і підготовки кадрів. Який інструмент і підхід слід обрати для оцінки персоналу? Чи може оцінка впливати на продуктивність? У які пастки може потрапити HR-фахівець при впровадженні процесу оцінки? Експерти відповіли на ці та багато інших питань, поділившись власним багаторічним досвідом, успіхами та невдачами, з якими зустрілися у впровадженні проектів.

Надихаючим бонусом для учасниць став семінар Катінки Кольсакер, старшого партнера і консультанта компанії Innoco AS (Норвегія), про те, що таке інновації і яка роль HR-спеціаліста у їх впровадженні. «Чи готові ви прийняти виклики сучасності?», – задала учасницям питання спікерка. Ми впевнені, що так, і програма MA in HR покликана їм у цьому допомогти:)