Захист ідей бізнес-проектів та робота над стратегіями, – модуль для управлінців

27 Січ 2015

Січневий модуль Key Executive MBA став своєрідним вододілом для нової групи, оскільки група презентувала свої ідеї для дипломних бізнес-проектів.

Декан LvBS Софія Опацька, академічний директор KEMBA Ярина Бойчук, експерт з фінансів, викладач LvBS Тарас Хома, консультант зі стратегічних комунікацій Ярина Ключковська та випускниця КЕМВА Марія Бей у ролі експертної комісії давали конструктивні коментарі та зауваження до презентацій. Ідеями дипломних бізнес-проектів були як абсолютно нові проекти, так і плани розвитку вже існуючих компаній і організацій з різних сфер: від легкої промисловості та фармації до соціального підприємництва і неурядових організацій. Кожен учасник довів життєздатність своєї ідеї і отримав схвальні відгуки експертів.

Наступного дня Ярина Ключковська, незалежний експерт з PR, медіатренер, аналізувала записи виступів учасників КЕМВА. Вона виділила слабкі ти сильні сторони кожного з учасників. Крім того, Ярина поділилась секретами успішної презентації та зруйнувала стійкі стереотипи щодо них.

У четвер, 22 січня, група КЕМВА мала зустріч з Валерієм Пекарем, громадським активістом, власником компанії «Євроіндекс». Валерій проаналізував типи організаційних культур та етапи розвитку Західної цивілізації відповідно до підходу спіральної динаміки. Наостанок, група дискутувала щодо сценаріїв розвитку українського суспільства відповідно до цього підходу.

В останні два дні модулю учасники прослухали курс «Етапи створення та реалізації стратегії» від Андрія Большакова, експерта з питань стратегій, злиття та поглинання компаній. Поза тим що учасники безпосередньо працювали над матеріалами курсу, у них була змога протестувати сценарії прийняття рішень за допомогою генераторів випадкових чисел – гри «Найбільше число». Не менш цінним був особистий досвід викладача праці у найбільших гірничодобувних компаніях України, яким він відверто ділився з групою.

До наступного модулю учасники отримали багато завдань та самостійної роботи.