Переможці конкурсу «Випробовування для інноваторів» отримали стипендії

15 Бер 2013

Двоє учасників конкурсу «Випробовування для інноваторів» здобули стипендії для навчання на Програмі з інновацій та підприємництва LvBS.

Другий етап конкурсу — захист робіт перед експертним журі відбувся 12 березня у Львівській бізнес-школі. «Рішення, які запропонували конкурсанти, розв’язавши англомовний кейс, були цікавими та інновативними», — констатують члени журі. Тож ніхто з учасників, роботи яких були відібрані для захисту у другому турі, не залишився без подарунків.

Стипендію, яка покриє половину вартості навчання MS in Innovations and Entrepreunership, отримали Денис Галич та Надія Кузьмич. Стипендію, яка покриє вартість навчання за один семестр, отримали Юлія Свиріпа та Андрій Біляк. А конкурсанти Ярина Наворенська та Юлія Гвоздович матимуть унікальну можливість відвідати конференцію LvBS.

До складу експертного журі, які оцінювали роботи учасників у двох етапах, входили керівник LvBS Софія Опацька, директор з маркетингу ТзОВ «Кормотех», випускник Key Executive МВА Ігор Блистів, головний редактор «ІнвестГазети» Катерина Глазкова, партнер LvBS Оксана Кулаковська, віце-президент компанії «SoftServe», випускник Key Executive МВА Олег Петрівський, керівник відділу інформації та зовнішніх зв’язків УКУ о. Павло Худ, к.ф.-м. н., викладач LvBS, науковий секретар Львівського національного університету ім. Івана Франка Ярослав Притула.

Одна із членів журі, головний редактор «ІнвестГазети» Катерина Глазкова коментує: «Я була впевнена, що під час конкурсу зустріну розумних, мислячих та прогресивних людей. Саме так і сталось: конкурсанти різні, але вони цікаві та потенційно дуже потужні».

Катерина Глазкова розповіла, що під час відбору переможців, журі трохи посперечалась: «Однак, добре, що переможців було більше, ніж один, і ми мали можливість для маневрування».

На думку головного редактора «ІнвестГазети» найслабкішим місцем в українських інноваторів – є власне  монетанізація їхнього проекту. «Я вважаю, що інновація заслуговує лише тоді уваги, коли вона працює. Тому треба не забувати про ефективність і результат. Інновація як ідея – це лише перший крок».

Додамо, що у конкурсі «Випробування для інноваторів» учасники мали розв’язати англомовний бізнес-кейс. Конкурс відбувався у два етапи відбору:
1) Розв’язання бізнес-кейсу
2) Захист бізнес-кейсу перед журі. З усіх надісланих розв’язків бізнес-кейсів журі обрали шість найкращих робіт.

Про стипендіатів
Денис Галич, переможець конкурсу «Випробовування для інноваторів» отримав стипендію, яка покриє половину вартості навчання
«На мою думку, треба підвищувати рівень власної конкурентоспроможності і якомога більше проводити такого роду заходів. Українська молодь не дуже в себе вірить. Тому ми повинні формувати себе у тому напрямку, щоб бути готовими до невизначеності, боротьби, до злетів та падінь, а головне, щоб ми навчилися виражати себе через дію».

Надія Кузьмич, переможець конкурсу «Випробовування для інноваторів» отримала стипендію, яка покриє половину вартості навчання
Надія магістр філології (англійська мова та література) – уже зараз разом з чоловіком працює над проектом – створення освітнього онлайн порталу.
Працює над проектом «Едукандія» – територія розвитку корисних здібностей, знань та навиків. «Ми маємо на меті створити освітній простір для дорослих людей, які хочуть вчитися, продовжувати розвиватись та вивчати практичні речі, такі як іноземні мови, мистецтво, кулінарія ….. «Едукандія» – це вибірка корисних знань, які необхідні для професійного росту, комфортного особистого життя та творчої самореалізації.
На Програмі з інновацій та підприємництва Надія планує розвивати власний проект або інший проект, пов’язаний із вивченням іноземних мов, у будь-якому випадку це буде освітній напрямок

Андрій Біляк, отримав стипендію, яка покриє вартість навчання за один семестр
Андрій координує спільний проект ЄС «Польща – Білорусія – Україна» із підтримки малого та середнього бізнесу «Навчання та досвід для бізнесу», у рамках якого заплановані близько 15 різних освітніх заходів для підприємців. Завдяки розмаїттю країн-учасників проекту отримав можливість міжнародної комунікації. Прийшов у LvBS, бо хотів випробувати свої можливості. «Я потратив багато зусиль та часу на підготовку проекту, тому сподівався на хороший результат». У планах Андрія започаткувати власний бізнес.

Юлія Свиріпа, отримала стипендію, яка покриє вартість навчання за один семестр.
В Києві закінчила Національний лінгвістичний університет за спеціальністю «Правознавство із знанням двох іноземних мов» (англійська, німецька). З четвертого курсу (2007 рік) почала працювати на півставки адміністративним асистентом відділу управління в Німецькому культурному центрі «Гете-Інститут». «Після закінчення навчання мені одразу запропонували повну ставку і я продовжувала працювати там до липня 2013 року. Потім захотілось отримати досвід роботи в іншій міжнародній організації, тому вирішила шукати нову роботу. В жовтні 2012 року я вже працювала в представництві Європейського банку реконструкції та розвитку на посаді адміністративного асистента».
У лютому 2013 року Юля вирішила переїхати до Львова, щоб разом із братом та подругою працювати над реалізацією ідеї спільної власної справи. «Вважаю, що підприємництво – це можливість професійного самовдосконалення, росту і постійного навчання; це свобода дій, творчість та простір для імпровізацій. Тому, на власному досвіді хочу це перевірити.
Сподіваюсь, що за весну-літо нам вдасться запустити ідею. Від Програми очікую отримання необхідних знань та інструментів щодо її подальшого вдосконалення».
Окрім роботи над спільною бізнес-ідеєю, Юлія зараз навчається в Інституті громадського лідерства, знайомиться з містом та львів’янами.

{album_14}