Бізнес-школа УКУ на 30-й щорічній конференції CEEMAN

30 Вер 2022

Бізнес-школа УКУ відвідала 30-ту щорічну конференцію CEEMAN в Bled School of Management у Словенії. Понад 80 учасників з 26 країн приєднались до обговорення про те, як освіта може підтримувати лідерство та інновації, необхідні для успішного подолання зривів та нестабільності сьогодення.

Обговорювали також глобальний вплив бізнес-освіти на суспільство та роль цінностей. Як слід змінити навчальні програми та процес менеджменту, щоб вони відповідали нашому часу? Також було піднято тему викликів, з якими зіштовхуються бізнес-школи під час кризи, зокрема через війну в Україні.

Наталія Обозненко, академічний директор Бізнес-школи УКУ, взяла участь у дискусійній панелі на конференції. Разом із польськими колегами та світовими лідерами освіти вони спробували визначити роль освітян у вирішенні та запобіганні кризовим ситуаціям. Учасники дискусії розповіли про свої плани та дії, які вони застосовували з приходом війни в Україну.

Учасники дискусії: 

Наталія розповідає, що учасники конференції були абсолютно солідарні з Україною, адже розуміють, що ця війна є порушенням будь-яких норм та прав людини. Те, як українці вчасно акумулювали свої сили та разом почали працювати заради майбутнього країни – надихає. Проте міжнародній спільноті варто постійно нагадувати, що в цей складний час ми не впораємося самі. Ми проявили себе, як стійка нація, яка в розпал війни вже готова говорити про майбутнє відновлення держави. Та щоб реалізувати ці плани, нам дуже потрібна допомога іноземних партнерів. 

І тут також потрібно чітко визначити, якої саме допомоги ми потребуємо. Ми дуже дякуємо нашим партнерам, які вчасно відреагували та надали можливість нашим студентам продовжити навчання. Адже освічена нація – сильна нація. Дуже віримо, що усі здобуті знання та навички вони зможуть застосувати вже найближчим часом для відбудови України.

Після презентації та розповіді про ситуацію в Україні учасники конференції ділились своїми думками, що надалі ми, як людство, не знаємо, як протистояти чи запобігати подібним ситуаціям у майбутньому. Однак в цій війні усім ми точно навчилися бути людяними та допомагати один одному, а це є дуже важливо.

Сьогодні ми продовжуємо працювати з нашими міжнародними партнерами та говорити про те, яка саме допомога нам потрібна: 

  • Гуманітарна та фінансова допомога, адже війна триває. 
  • Підтримка студентів, що навчаються.
  • Допомога сім’ям студентів, що загинули під час війни та наповнення освітніх фондів на їхню честь
  • Підтримка наших викладачів, щоб вони могли надалі навчатись, розвиватись та працювати. 

На жаль, навіть після семи місяців війни в Україні, не кожен в Європі чи світі знає та усвідомлює в яких умовах нам доводиться зараз жити та працювати. Тож одним з наших важливих завдань зараз є регулярна робота з міжнародною спільнотою, чітка комунікація та конкретні запити про допомогу. Віримо, що разом з усім світом ми зможемо виграти цю боротьбу за людськість та правду.