Блог інноваторів: Фінанси чи не фінанси!?

22 Січ 2019

Як проходять навчальні будні учасників програми MSc in Innovations and Entrepreneurship? Від чого в них найбільше «пухне голова» і де доводиться запасатися максимальною дозою кофеїну, аби виконати «домашку»? Читайте про це у блозі учасника 7 групи Програми з інновацій та підприємництва Ярослава Макара.

YM

«Якщо вас чекатиме навчальний модуль з фінансів у викладача Львівської бізнес-школи УКУ Андрія Жовтанецького, то я вам щиро заздрю та співчуваю. Перше, що варто сказати – це те, що відмазки, на кшталт, «я гуманітарій» не приймаються. Тобі, друже, доведеться переступити через себе, запастися кавою та максимально сконцентруватися, адже все буде надзвичайно швидко.

По-друге, я не раджу багато записувати, чи переписувати щось із слайдів, так як всі матеріали тобі й так скинуть. Твоя задача – це максимально все зрозуміти, щоб слайди, які ти й так отримаєш, мали якийсь сенс. Також наприкінці дня тебе чекає розбір кейсу. Задавай максимально багато запитань про все що тобі неясно, бо «домашка» легкою не буде.

Про викладача скажу таке. Андрій – викладач-практик з величезним досвідом. Фінанси багато в кого викликають страх та неясність «о Боже, як багато цифр, незрозумілі терміни англійською тощо». Перед навчальним курсом, відкривши фінансовий звіт Тесли, я просто нічого не зрозумів. Всього після першого дня навчання – цифри вже не такі страшні, терміни абсолютно зрозумілі.

Дізнатися більше про програму MSc in Innovations and Entrepreneurship

Насправді, все не є так страшно, як здається на перший погляд. Андрій саме такий викладач, який може легко та доступно говорити про дійсно важкі речі. Пройшовсь по порядку, по всіх пунктах фінансового звіту Тесли, використовуючи словничок із термінами, було досить легко зрозуміти, як все влаштовано.

Повернемось до запитання «фінанси чи не фінанси». Насправді це вибір кожного, проте, на мою думку, ці знання точно зайвими не будуть. Навчання кардинально відрізняється від будь якого іншого вишу. Фінанси можуть вам не подобатись, бо ви вже вивчали їх раніше. Просто забудьте все, що з вами було до цього у світі фінансів, та подивіться на все під іншим кутом. Вивчаємо практичні речі, розбираємо кейси реальних компаній, та сміло застосовуємо знання у реальному житті, тобто у своїх проектах.

Читайте також  – Блог інноваторів: 11 чеснот лідера. Які вони?

Всього після першого дня фінансів я кардинально змінив підхід у своєму проекті. І воно працює. Ще одна порада від мене – всі знання, які ви отримаєте на модулях, одразу застосовувати на практиці, в іншому випадку сенсу в них не буде».