Every company is the universe: третій модуль інноваторів з Жоао Перре Віана

29 Лис 2016

Третій модуль учасників магістерської програми MSc in Innovations and Entrepreneurship на тему «How to build a Startup. New Business Models» учасники провели з Жоао Перре Віана, викладачемLvBS, установчим партнером інвестиційного фонду «LeonardShop». Про найцікавіші інсайти модулю читайте у блозі учасниці групи Анастасії Верби.

«Чотири надзвичайно цікаві та насичені дні в LvBS промайнули на стільки швидко, що я і зараз не до кінця усвідомлюю, що тепер потрібно чекати три тижні до початку наступного модуля.

Останній модуль був присвячений бізнес стратегії, його вів Жоао Перре Віана. Про нього ми чули ще з першого модуля від Дениса Довгополого. Він попереджав нас про цей неймовірний заряд, але уявити це було доволі важко. Він – людина, що обожнює свою справу, сяє посмішкою і готовий тобі допомогти абсолютно в усіх питаннях, у яких має компетенції. Окрім того, ще й невимушено і просто може дати мудру пораду, яка тебе вводить в роздуми на найближчі кілька годин.

У Жоао цікава манера викладання. Адже, з одного боку, ти просто переглядаєш якісь відео та виконуєш поставленні задачі, але з іншої – ти повинен розробити перші кроки та вже отримати результат. Бажано, аби такий результат був фінансовим.

MSIE5

Здавалось би, а як заробити гроші на ідеї, про яку ще ніхто ніколи не чув, людям, яких практично ніхто не знає в цьому місті? (Учасники на практиці тестували прототипи  своїх проектів, – ред.) Виявилось, що це можливо. І половині нашої групи це вдалось!

Для того, щоб мати такий результат потрібно:

  • мати круту команду
  • вміти вивчити потреби людей
  • знати результат їх вирішення
  • реалізувати задумане

MSIE5

LvBS – це мікс емоцій, натхнення, енергії, знань та експертності. Після кожного модуля маєш стільки заряду, що виникає відчуття, ніби ти можеш звернути гори! Не знаю, що цьому сприяє. Скоріш за все, люди які тебе оточують. Вони нереальні. Спілкуючись з ними, віриш в те, що зміни в Україні можливі. Адже, вони і творять ці зміни :)».

3 надихаючі цитати Жоао Перре Віана з модулю для інноваторів:

  •  Кожна компанія – це всесвіт.
  •  Говоріть з людьми, що не знають вашого продукту. Це дуже важливо. Вони можуть допомогти вам зробити чудовий продукт: вони не ваші наймані працівники, тож можуть дати вам щирий та корисний фідбек.
  • Будьте трішки божевільними. Світ потребує таких людей, аби вони змінювали його на краще!

Під час модулю учасники мали як теоретичні, так і практичні завдання, а завершилось навчання смачним бограчем та спільною вечерею.

Більше блогів наших учасників уже незабаром шукайте на knowledge.lvbs.com.ua.