«Ми є. Були. І будем МИ!», – про учасників Спільноти Бізнес-школи УКУ у лавах ЗСУ

Уже 147+ днів українці показують неймовірну силу та мужність у протистоянні російському загарбнику. Кожен бореться на своєму фронті, хтось на волонтерському, хтось на інформаційному, економічному чи освітньому. Але є ті, які щодня героїчно стоять за Україну на передових позиціях, боронять наш сон, свободу та майбутнє молодшого покоління. 

Ці Герої насправді зовсім поруч, вони наші рідні, друзі, однокласники, чи співробітники. Звісно, вони є і серед Спільноти Бізнес-школи УКУ – учасники чи випускники магістерських програм, які просто зараз з мужністю захищають Україну у лавах Збройних сил України та Тероборони. Кожен з наших воїнів заслуговує на особливу увагу і повагу, тому ми й вам хочемо розповісти про них трохи більше.

 

«Якщо мені поки щось стало зрозуміло за ці місяці тут це те, наскільки важливою є Спільнота, цінності і знання, ми з вами здобували у стінах Українського католицького університету. За межами цієї “бульбашки” все зовсім інакше: тут величезне поле для змін! Давайте разом докладатись до цього», – поділився із нами з-під донецького фронту Роман Якобчук, учасник програми MSc in Technology Management Бізнес-школи УКУ.

«Де б я не був, з ким би з вас я не зустрічався, я чую одне  –“Ми не здамося, ми будем боротися до кінця, до перемоги! До перемоги Божої правди”. Бо мова йде про те, що визначив Господь –  Богом дану людську гідність, свободу людини, право жити вільно, не як раби,  – Україна  ніколи вже не  буде рабом росії. Ніхто не може загнати нас у колоніальний лад, це тому, що молоде покоління українців ризикує своїм життям», – зовсім нещодавно звертався до цьогорічних випускників 2022 архиєпископ-митрополит Філадельфійський Борис Ґудзяк, президент УКУ. 

 

По-особливому цінно зараз читати їхні армійські щоденники у соцмережах:

«Ми є. Були. І будем МИ! Й Вітчизна наша з нами. Слова Івана Багряного, улюблений письменник з дитинства, автор Тигроловів, народився в Охтирці. Перемога буде наша», – пише на своїй сторінці у Facebook з міста Охтирка Юрій Козакевич, випускник програми Key Executive MBA.

«… Вусач альпійський – червонокнижний жук. У нас зараз вся країна – червонокнижна. Час такий. Тому й тримаємо тут позицію в лісі разом. Прорвемся», – пише Юрій.

«Ми вже тут. Будуємо, окопуємось, охороняємо, готуємось передавати оркам щирі вітання з західної України», – пише Констянтин Крикунов, випускник програми MSc in Technology Management, Strategic Clients Advisory у компанії SoftServe.

Загалом серед членів нашої Спільноти зараз на фронті:

  • Роман Ткачук – учасник магістерської програми MSc in Marketing Management.
  • Юрій Козакевич – випускник магістерської програми Key Executive MBA, співзасновник Intellect Hub в Івано-Франківську.
  • Володимир Демчук – випускник магістерської програми Key Executive MBA,  ТзОВ ТВК Львівхолод.
  • Михайло Бонис – випускник магістерської програми MSc in Innovations and Entrepreneurship, заступник директора Центру Шептицького УКУ у Львові.
  • Михайло Буричка навчався на магістерській програмі MSc in Innovations and Entrepreneurship, компанія FoodTech стартап.
  • Роман Никулишин – випускник магістерської програми MSc in Innovations and Entrepreneurship, підприємець.
  • Юрій Стойко – випускник магістерської програми MSc in Innovations and Entrepreneurship, підприємець.

А цих усіх хлопців об’єднує магістерська програма Бізнес-школи УКУ MSc in Technology Management:

  • Назар Тимошик – випускник програми, CEO у UnderDefense.
  • Валерій Шипунов – випускник програми , партнер та CTO у компанії Innocode.
  • Роман Якобчук – учасник програми, працював Guild Manager у компанії Wix.
  • Віктор Герасімов – випускник програми, Delivery director у компанії SoftServe (Харків).
  • Віктор Сарапін – випускник програми, CEO at V.I.Tech
  • Констянтин Крикунов – випускник програми, Strategic Clients Advisory у компанії SoftServe.

На жаль, зі зрозумілих причин, не всі наші бійці-захисники можуть поділитися тими важливими завданнями, які вони зараз виконують для нашої спільної перемоги і розповісти нам деталі. Але ми віримо в ЗСУ і нашу перемогу, тож опісля обов’язково чекаємо на зустріч на живо!

«Увесь світ дивиться на українців, уявляючи наших захисників на передовій, як на справжніх героїв. Be BRAVE можна побачити в метро в Нью Йорку, на вулицях Берліна, синьо-жовті стяги заполонили вулиці та площі всіх Скандинавських країн, а маленька Литва показала приклад краудфандингу на байрактари. Все це вияв солідарності. Адже будь-якій цивілізованій людині складно уявити всі жахіття, які українці зараз переживають щодня як наслідки терору з боку русні. 

Багато хто признається – ми не знаємо чи змогли б так боронити свої країни. А наші хлопці дуже скромно і тихо роблять свою роботу. Про участь декого з них в Збройних Силах України чи Територіальний Обороні ми довідались на 3-й чи навіть 4-й місяць війни. Мабуть, ми ще не про всіх знаємо. Але дуже дуже хотіли б довідатись, бо для Бізнес-школи УКУ так важливо триматись мережею. Сподіваємось – ми нашою спільнотою можемо вас в той чи інший спосіб підтримати», – поділилась Софія Опацька, декан-засновниця Бізнес-школи УКУ, проректорка зі стратегічного розвитку Українського католицького університету.  

Дякуємо кожному захиснику та захисниці за безпечне небо! Кожен захисник України сьогодні заслуговує на особливу подяку та молитву.  Знаємо, що за нами перемога. Ми молимось за вас і з нетерпінням очікуємо в УКУ.