Навіщо бізнесмену філософія організації? – модуль для ІТ-управлінців

3 Лют 2016

Як сприймати організацію цілісно та усвідомлено творити корпоративну культуру? У Львівській бізнес-школі відбувся 4 модуль на програмі MS in Technology Management. Учасники вивчали «Організаційний розвиток».

 «Підхід до вивчення організаційного розвитку подібний на підхід до східних єдиноборств, – каже викладач курсу, бізнес-консультант, керуючий партнер ARConsulting Андрій Рождественський. – Спочатку потрібно “навчитися дихати”, – зрозуміти громіздку філософію організації. Потім – пізнати її як цілісність: не просто окремі частинки, лише бізнес-стратегію чи організаційну структуру. Саме через цілісність можна зрозуміти взаємозв’язок між усіма частинами, і “відремонтувати”, якщо щось не працює».

Андрій Рождественський на модулі MS in Technology Management

Навчальний курс «Організаційний розвиток» тривав чотири дні, і складався як з теоретичних, так і з практичних занять. Учасники займалися «архітектурою»: з паперу конструювали візуальні моделі власних організаційних культур.

У рамках модулю ІТ-управлінці також мали надихаючий сніданок з керівником Школи управління УКУ Павлом Шереметою. Говорили про організаційний розвиток, культуру, зміни, конкуренцію. Павло Шеремета вважає, що в компанії може не бути організаційної стратегії, особливо, якщо компанія створена нещодавно. Але в компанії завжди є організаційна культура. Питання лише в тому, чи усвідомлюємо ми, що вона існує: якщо так, тоді ми керуємо нею, якщо ж не усвідомлюємо, тоді вже організаційна культура керує нами. «Не можна зупинятись на досягнутому, потрібно рухатись вперед! У цьому допомагає гонка за лідером: головне обирати правильних конкурентів», – зазначив Павло Шеремета.

Павло Шеремета

На модулі учасники також підбили підсумки курсу «Методи управління та лідерство» з Деніелом Льюісом з Лондонського Institute of Leadership and Management.