Оксана Косендяк про навчання в IVEY Business School: «Це як біг на довгі дистанції»

8 Лют 2023

«Можливість навчатися в IVEY Business School – це досвід, який важко переоцінити. Це як біг на довгі дистанції: ти розумієш кінцеву мету, захоплений процесом і кожен проміжний кілометр тебе драйвить.
Кілька разів в процесі думаєш, чи це не було марною затією і чи можеш ти це все витримати, переосмислюєш життя, попередній досвід та орієнтири, підзаряджаєшся на пітстопах, продовжуєш рух і в кінцевому результаті пишаєшся, що обрав цей шлях і долаєш нову вершину
».
Це відгук про навчання в Канаді випускниці Бізнес-школи УКУ Оксани Косендяк. Оксана разом з іншими учасниками з Бізнес-школи УКУ ще весною вирушила по програмі обміну в Ivey Business School of Western University.
Вона розпочала навчання на річній МВА-програмі. Паралельно Оксана навчалася на магістерській програмі MA in Human Resources and Organization Development і влітку успішно захистила свій диплом.

ivey business school, canada, лвбс львівська бізнес-школа бізнес-школа уку уку український католицький університет lvbs lviv business school ucu business school ucu ukrainian catholic university львівська бізнес-школа бізнесу

Читайте також: Учасники LvBS вирушили на річну навчальну програму МВА в Ivey Business School

За її словами, навчання на MBA в IVEY допомагає подивитися на бізнес як систему, досліджуючи найменші деталі у великій картинці світу.

«Кейсовий підхід до навчання допомагає розкрити аспекти різних сфер, це наче працювати у всіх великих компаніяк одночасно, занурючись у їхній маркетинг, операційку, управління, фінанси, тощо. Досвід кейсового обговорення ще цінний тим, що люди із різним бекграундом дивляться на ситуацію по-різному і впродовж дискусії ми вчимося багато від наших одногрупників, це таке собі унікальне обговорення, яке ніколи більше не повториться», – розповідає Оксана.

У грудні у них відбулася навчальна поїздка в Португалію, протягом якої учасники знайомилися із економічними, політичними та соціальними викликами, з якими зіштовхується зараз країна.

«Цікавими були зустрічі із Startup Portugal та Portugal Fintech House, які є акселераторами для стартапів, що мають значну підтримку від держави та підприємців. Після кризи 2008 року країна багато інвестує у розвиток ІТ та освіти, щоб зміцнювати своє становище у світі. Ми знайомилися як із маленькими локальними стартапами, так і з виробництвами з великою історією, що експортують свою продукцію у багато країн світу», – розповідає Оксана.

ivey business school, canada, лвбс львівська бізнес-школа бізнес-школа уку уку український католицький університет lvbs lviv business school ucu business school ucu ukrainian catholic university львівська бізнес-школа бізнесу

Більше про міжнародні можливості навчання для студентів Бізнес-школи УКУ

Також учасники туру досліджували тему sustainability та upcycling та успішні ідеї проектів у цих сферах.

«Загалом для мене ця подорож про приклади ефективної співпраці бізнесу та закладів освіти і бізнесу та держави, які репрезентують win-win стратегію. Приємно було те, що при візиті до більшості компаній я могла подумати про приклад з України, коли ми вже втілили це в життя та цим користуємося: Дія, МоноБанк, ІТ-стартапи, апсайклінг бренди, виробництва тощо. Нам, українцям, потрібно більше розповідати про свої здобутки та напрацювання, щоб світ знав про них та брав приклад, оскільки ми маємо чим поділитися і чого навчати. Сподіваюся, що такі навчальні поїздки будуть відбуватися і до України, бо ми маємо досвід, який можна перейняти», – підсумовує Оксана.

Дивіться також: