Учасники MSIE: Успіх сьогодні не гарантує успіху завтра

24 Лип 2014

Підбиття підсумків, цікаві зустрічі, рішення кейсів, праця над проектами та самонавчання: 15-19 липня відбувся навчальний модуль Програми з інновацій та підприємництва.

У липні учасники Програми навчались довше та інтенсивніше, аніж зазвичай. Свої зусилля вони, перш за все, зосередили на завданні з курсу “Мистецтво перемоги” від Адріана Сливоцького. Вивчали джерела успіху і невраховані стратегічні вектори успішніших бізнесменів зі США: Джона Рокфеллера, Ендрю Карнегі, Генрі Форда. Підсумовуючи, переконались, що “Успіх сьогодні не гарантує успіху завтра”.

Розпочинали та закінчували модуль курсом “Стратегічне прийняття рішень” Ярослава Притули, експерта з міжнародного економічного аналізу та фінансів. Розглядали різні  способи як можна змінити гру в бізнесі за допомогою теорії ігор,і втілювали свої знання, працюючи над рішеннями кейсу від компанії “Маркет Універсал” та мережі аптек “D.S.”. Свої пропозиції учасники презентували експертній раді компанії “Маркет Універсал”, до якої входили: Олег Никулишин, генеральний директор, Лідія Дьоміна, керівник мережі “D.S.”, Любов Дуб, керівник маркетингового відділу та Наталія Бучко, керівник проектів і програм. 

У рамках модуля учасники підсумовували матеріал курсу “Фінанси”. Разом з Михайлом Салом, фінансовим директором Львівської бізнес-школи обговорювали джерела фінансування для бізнесу. Михайло Сало зробив приємний сюрприз для учасників − організував зустріч з Романом Пилипівом, представником Європейського банку реконструкції та розвитку. Гість розповів слухачам про особливості надання грантів для українського бізнесу. В рамках того ж курсу не оминули теми бюджетування власної справи з Любомиром Тарновським, фінансовим директором УКУ, а також говорили про персональні фінанси та роботу з банками з Тарасом Хомою, членом наглядової ради банку “Львів”.

Окрім занять з викладачами, учасники Програми практикують спосіб навчати один одного у межах проекту “Вчимо та вчимось”. Так, Світлана Коломієць, адвокат, учасник MSIE, розповіла інноваторам про авторське право і дала персональні поради для тих, хто вже стартував із власним бізнес-проектом.

Щодня під час модуля учасники обговорювали прочитані книги зі списку літератури до курсу “Бізнес-комунікації” Євгена Глібовицького, експерта довготермінових стратегій.

Закінчили та підсумували курс “Управління проектами” з Сергієм Гвоздьовим, професором операційного менеджменту. На останньому занятті викладач рекомендував визначити основний ресурс свого проекту і будувати планування довкола нього. 

Інноватори також розширювали горизонти сприйняття, знайомлячись з китайською культурою. Сергій Лесняк, директор “RR Commodities” (Шанхай),  гість LvBS розповідав учасникам другого набору MSIE про культурний та бізнесовий світ Китаю.

Модуль був насиченим і результативним. Уже у вересні учасники зустрінуться в Києві на виїзному заключному навчальному модулі MSc in Innovations and Entrepreneurship.

 Читайте найцікавіші новинки нашої Програми у facebook