Як бути ефективним лідером, коли ваша головна задача —  відновлювати військових після поранень? Корпоративне навчання для мережі Recovery.

20 Сер 2024

Відповідь на це питання шукали учасники корпоративної програми Бізнес-школи УКУ, а в професійному житті — лікарі та керівники реабілітаційних центрів мережі Recovery.

Recovery — національна мережа реабілітаційних центрів для поранених військових у формі партнерства між приватним сектором і державою, коли благодійники створюють інноваційні реабілітаційні центри на базі державних медичних установ. Цей проєкт заснували Віктор та Олена Пінчуки задля допомоги Силам безпеки й оборони України. Сьогодні в Україні є 13 таких центрів. Цей проєкт також передбачає розвиток професійної спільноти керівників та працівників центрів реабілітації, тому учасники для вдосконалення своїх знань та навичок проходять навчальний курс «Менеджмент та лідерство в реабілітаційній медицині» у Бізнес-школі УКУ.

Спільно з викладачем Бізнес -школи УКУ та керівником Центру лідерства УКУ Андрієм Рождественським на першому триденному модулі учасники програми обговорювали чесноти лідера, особливості роботи з підлеглими, процес делегування обов’язків, способи прийняття рішень та інші аспекти діяльності лідера. Навчальний модуль був побудований за методологією case study, по якій ми успішно та вже багато років створюємо навчальний досвід. 

На завершення кожного з навчальних днів учасники курсу рефлексували над пройденим матеріалом та його імплементацією у свою роботу: 

  • «Найбільша цінність — це реальні інструменти, які справді діють. Нам наводили приклади, якими ми в певній мірі користувалися, але інтуїтивно та безсистемно. Тепер ми маємо вже більш точні “хірургічні інструменти”, за допомогою яких ми можемо частково прогнозувати, який результат буде після впливу».
  •  «Після сьогоднішнього навчання я знаю, що буду робити вже у перші дні, коли повернуся в свою лікарню, адже я зрозуміла, що мені потрібно делегувати частину своїх обов’язків. У мене в команді є лідери, які неформально перейняли мої обов’язки, але для прозорості роботи мені потрібно прокомунікувати з командою, аби кожному була зрозуміла його роль та підпорядкування. Це складна система, бо у нас велике відділення, яке постійно росте, де велика кількість спеціалістів, але тепер я буду працювати над цим». 
  • «Найважливіше сьогодні було ознайомлення з поділом системи винагород. Такий поділ підкреслює цінність кожної винагороди, яку ми можемо запропонувати нашим працівникам і військовослужбовцям». 

Про важливість та доцільність цього курсу для керівників реабілітаційних центрів ми спитали керівницю напрямку корпоративних програм Бізнес-школи УКУ Євгенію Краленкову: «Зараз перед усім суспільством постали нові виклики, і перед нами, як перед інституцією, стоїть завдання поділитися напрацьованою роками експертизою як в лідерстві, так і в реабілітації. Програма націлена на надбудову існуючих знань учасників, яка підвищить ефективність взаємодіі мультидисциплінарних команд як всередині центрів, так і у процесі надання реабілітаційної допомоги захисникам та захисницям». 

Анна Ткаченко, менеджерка освітніх програм мережі Recovery, поділилася, з яким запитом вони прийшли на навчання: «Працюючи з великою кількістю лікарів протягом майже 2 років ми, як менеджерська команда, зіштовхнулися з тим, що всі вони можуть бути чудовими фахівцями, неймовірними спеціалістами в своїй справі, ставити на ноги захисників та захисниць після важких поранень, але їм не вистачало менеджерських навичок для розбудови своїх лікарень та управління своїми командами і відділеннями. Я дуже щаслива, що ми знайшли відповіді на ці питання саме тут, у Бізнес-школі УКУ».

«Навчання в Бізнес-школі УКУ — це спосіб отримати потрібні навички, знайти відповіді на питання, які дозволяють тобі рухатись далі більш ефективно і досягати цілей в найбільш короткий період часу. Ми всі в тій чи іншій мірі повинні бути лідерами в своїх напрямках, і знання, які у різний спосіб були отримані до цього, були систематизовані і в концентрованому вигляді подані за цих три дні. Ці знання та навички тепер дозволяють зробити цей пазл більш цілісним і отримати практичні інструменти, які можна використовувати вже зараз» — розповідає у короткому інтерв’ю Сергій Колісник, доцент кафедри фізично-реабілітаційної медицини Вінницького національного медичного університету та учасник курсу.

Ми, як спільнота Бізнес-школи УКУ, неймовірно захоплюємося пристрастю та відданістю наших учасників і партнерів, які прагнуть не лише розвиватися професійно, але й робити внесок у суспільство, допомагаючи нашим військовим повернутися до повноцінного життя. Ми прагнемо використовувати свої можливості для того, аби змінювати нашу країну в різних сферах, і були раді долучитися до проєкту, який допоможе реабілітаційним центрам ефективніше працювати та надавати якіснішу реабілітацію військовослужбовцям, що захищають нашу державу.

Матеріали інтерв’ю з Анною Ткаченко та Сергієм Колісником ми опублікуємо вже незабаром на наших медіаресурсах.

Корпоративні програми управлінського розвитку створюються та впроваджуються для вирішення важливих бізнес-завдань та максимізації результату компанії. Шляхом індивідуального підходу до оцінки поточного стану компанії, дизайну необхідної програми, проведення навчання та оцінки досягнутих результатів. Корпоративне навчання чудове рішення для компаній, які бачать свій розвиток через розвиток своїх працівників. Більше інформації за посиланням; https://lvbs.com.ua/corporate-programs/