Як ефективно проводити переговори, – поради Ваче Давтяна

30 Кві 2014

Відомий підприємець і бізнес-тренер Ваче Давтян у Львівській бізнес-школі 28 квітня провів майстер-клас «Переговори в кайф».

У LvBS на майстер-клас зібралось близько сотні людей.

«Переговори − це, коли ви відчуваєте свого співрозмовника», − зазначив Ваче Давтян.
За словами підприємця, під час переговорів обидві сторони намагаються щось подати: «У більшості випадків ми власну картину світу переносимо на покупця, таким чином нав’язуючи свою думку. Це неправильний підхід. Чим більше ви хочете продати, тим гірше у вас буде виходити. Щоб вести ефективно переговори, треба відключити точку бажання щось продати. А страх, що вам відмовлять слід переключити на “хочу допомогти”». 

На думку бізнес-тренера, продавець повинен добре знати свій предмет, а тому до переговорів слід добре готуватися. 80% часу треба потратити на підготовку до переговорів, інші 20% − це самі переговори. 

Окрім бажання допомогти і ретельної підготовки, під час переговорів важливо створити місток довіри і бути щирим зі своїм клієнтом: «Якщо після переговорів, я бачу, що клієнт не потребує моїх послуг, то щиро кажу йому про це».

На закінчення Ваче Давтян розповів про 3 принципи своєї компанії, яких дотримуються усі працівники:
– Ставити інтереси клієнта вище за інтерси компанії
– Говорити клієнту завжди правду, навіть якщо це негативно відобразиться на доході компанії 
– Консультувати лише за тими питаннями, у яких ми компетентні і у яких можемо принести користь 

Ваче Давтян − підприємець з 22-літнім досвідом​ ведення переговорів. Професійний бізнес-тренер. Лідер компаній «Промкабель Електрика», «Пан Електро» та «LeaderWay». Місія Ваче – допомогти лідерам стати успішними і щасливими

У 1993 році з 180 доларами в кишені Ваче переїхав з Вірменії в Україну з дружиною та маленькою донечкою. Тут заснував свій бізнес.