Які інструменти слід використовувати, аби приймати правильні рішення?

29 Лют 2016

Що лежить в основі правильних рішень у бізнесі, що повинен знати ІТ-управлінець про фінанси компанії? З пошуку відповідей на ці запитання розпочали навчання учасники нового набору MS in Technology Management на першому модулі програми, який тривав 24-27 лютого.

 MSTM4 participants

Навчання стартувало з курсу “Seminar in Business” з Михайлом Винницьким, професором з управління продажем.  Курс нагадував інтерактивний майданчик, де викладач був свого роду модератором, який допомагав учасникам на основі реальних кейсів робити правильні висновки під час дискусій та обговорень . “Значна частина того, що робить власник бізнесу/ топ-менеджер, – постійне прийняття рішень. Саме правильні чи неправильні рішення трансформуються в результати, за якими оцінюють роботу. Тому ключове вміння менеджера – розуміти “анатомію рішень”, правильно оцінювати інформацію, яка лягає в основу цього процесу. Дуже важливо усвідомити, що бізнес – це організація, термін, який походить від слова “організм”, а не механізм. А організація має свої етапи розвитку, і на кожному з них діють різні моделі прийняття рішень”, – зазначив Михайло Винницький.

 Михайло Винницький на першому модулі #MSTM4

Продовжили модуль курсом “Основи фінансового менеджменту” від Михайла Сала, фінансового директора Львівської бізнес-школи. Учасники отримали розуміння фінансів та основних інструментів, які допомагають оцінювати фінансовий стан компанії, перспективи інвестицій, фінансової звітності тощо. “Успіхи чи невдачі компаній, очікувані результати і прогнози завжди виражаються у цифрах. Завдання менеджера розуміти фінанси компанії, не заглиблюючись у нетрі цифр та показників. Це можливо тільки тоді, коли ви зрозуміє логіку фінансів”.

 Михайло Сало веде курс “Основи фінансового менеджменту”

Як підсумок курсу, учасники доволі успішно оперували міжнародною фінансовою термінологією та вираховували специфічні показники, такі як вартість грошей в часі чи необхідні обсяги продажу для покриття фіксованих і змінних затрат.