Юрій Козакевич: Intellect Hub має об’єднати громадян в інтелектуальну спільноту

14 Гру 2017

Дипломний проект цьогорічного випускника програми Key Executive MBA Львівської бізнес-школи УКУ (LvBS) Юрія Козакевича з документів перетворився на креативний робочий простір Intellect Hub в Івано-Франківську. Його основною місією є об’єднати громадян в інтелектуальну спільноту, створити ідеальні умови для ефективної взаємодії та натхнення.

YK

Випускники програми Key Executive MBA Львівської бізнес-школи УКУ – це люди, які мають власну історію в бізнесі, але при цьому готові переосмислювати свій досвід та вчитися упродовж життя. Юрій Козакевич є співзасновником ресторану «Fabbrica» в Івано-Франківську, донедавна працював регіональним керівником міжнародної торгової компанії UAE-UA Comp. Більше про саму ідею хабу, проект та навчання у LvBS Юрій розповів нам в інтерв’ю.

Юрію, розкажіть, будь ласка, більше про ідею вашого проекту Intellect Hub і скільки часу пішло на її втілення?

Передумов до запуску цього проекту було декілька. Передусім, я займався будівництвом, реалізацією та й загалом був долучений до команди творців Urban Space в Івано-Франківську. Це чудовий майданчик для спілкування людей та народження нових ідей. Окрім того, спільно з партнерами ми володіємо сімейним рестораном «Fabbrica». Ресторан, що знаходиться у самому центрі міста, ми розширили на два поверхи, та залишався вільним третій поверх. Відтак нам якраз захотілося створити комфортний простір для співпраці і спілкування людей, які були б об’єднанні спільними цінностями, цілями і потребами.

Нашою базовою цінністю, яка була покладена в основу цього проекту, є інтелект. Адже інтелект –  це і можливості, і сила, і ресурси, які спонукають нас рухатися вперед. Так в нас народилася назва Intellect Hub – робочий простір та місце зустрічі для інтелектуальної спільноти. Це і стало базовою ідеєю, навколо якої все матеріалізувалося.

Intellect

Яку роль зіграла в цьому Львівська бізнес-школа УКУ?

Безумовно, дуже багато дало моє навчання у Львівській бізнес-школі УКУ на програмі Key Executive MBA. Адже це якраз і було про візію, про місію та цінності.

Загалом близько року пішло на розробку концепції та її технічне втілення. Зараз ми добре розуміємо потреби і напрямки розвитку нашого міста загалом і суспільних груп зокрема – бізнесу, влади, громади, кожна з яких рухається у своєму напрямку, але при цьому їм потрібні комфортні місця та умови для якісної і ефективної взаємодії, співпраці і діалогу. Відповідно, так у нас вибудувалися окремі напрями: для індивідуальних та групових замовників – коворкінг, а для загальних зустрічей – конференц-сервіс. Нашим прагненням було все зробити максимально комфортно та якісно. Власне, через це ми обрали таке негласне правило: це має бути п’ятизірковий за своєю якістю простір для роботи.

Чи ви мандрівники і гості нашого міста, чи містяни – ви можете потрапити у наш затишний комфортний простір і спілкуватися тут, проводити зустрічі, презентації, конференції, або просто працювати на одинці.

Intellect2

Саме цей проект ви захистили під час навчання у Львівській бізнес-школі?

Так. Але воно все бурлило і давно хотілося чогось схожого. Навчання насправді підштовхнуло: під час нашого міжнародного туру до Ізраїлю, ми відвідали коворкінг WeWork, що входить до світової мережі, а потім у Норвегії також були у інших коворкінгах. Саме тоді я зрозумів, що в моєму місті немає такого затишного обладнаного приміщення, таких надихаючих опенспейсів, де люди могли б прийти і якісно попрацювати над своїми задумами і проектами. І коли ми запитували у людей у нашому місті, то виявилося, що багато хто мріє про такі можливості, але комплексних рішень не було. Таку функцію, здебільшого, виконували готелі та кафе. Але, щоб хтось сфокусовано надавав послугу конференц-сервісу і максимально облаштованого коворкінгу – цього не було. Захотілося зробити таке рафіноване рішення під усі вимоги та потреби і з наявними ресурсами. Так Intellect Hub і народився. Тож фактор Львівської бізнес-школи був дуже суттєвим для мене.

Які найбільші виклики стояли перед вами під час реалізації цього проекту?

Коли ти відкриваєш другий або третій ресторан чи інший більш типовий бізнес, яких навколо багато, то все більш менш зрозуміло і для тебе, і для команди, і для споживачів. А коли щось народжується вперше, то партнери чи замовники, чи споживачі, чи субпідрядники часто не розуміють до кінця, що це має бути. Тому багато часу йшло на те, аби «закохати» людей в цю ідею, пояснити їм, що маємо зробити, як воно має працювати і яка від проекту буде користь. Це був один із викликів. Але багатьом сподобалася ідея і, думаю, ми впоралися із завданням!

Intellect3

Для вас особисто програма Key Executive MBA – це …

Це ті люди, які навчалися разом зі мною. 80% ваги – це те середовище, та спільнота однокурсників, викладачів та співучасників нашої програми, їхні історії успіху і досвід, їхні виклики і помилки, емоції та переживання.

З якими очікуваннями ви загалом йшли на програму?

У мене була повна зона комфорту і я насправді про це говорив навіть під час вступної співбесіди на навчання. На той момент видавалося, що навчання мені абсолютно не потрібне. У мене була повна гармонія, але я знав, що десь попереду, за якийсь рік-два-три, оцей штиль завершиться. Відтак я вирішив навчатися більше на перспективу, це було «навчання в депозит», про запас, так би мовити. Аби потім, коли виникне якась потреба в знаннях, вони завжди були під рукою. Десь так і сталося. Змінилася якась зовнішня кон’юнктура, внутрішні моменти, ти до чогось доріс, а в тебе є знання і досвід!

YK2

Як навчання вплинуло на ваш особистий і професійний розвиток?

Лише позитивно. Програма привідкрила нові погляди на життя, допомогла сфокусуватися, «прочистити» око. Основне – це позитивне збурення, після штилю настає шторм та нове бачення життя навколо.

Підготувала Олена Янковська