Об’єднані спільною метою: партнерство Бізнес-школи УКУ та «Повернись живим»

11 Вер 2024

Партнерство з благодійним фондом «Повернись живим» є свідченням нашого спільного прагнення до змін та розвитку. Бізнес-школа УКУ і Український католицький університет пишаються співпрацювати з фондом, який грає ключову роль у підтримці та розвитку наших військових та нашої держави.

Які сенси ми заклали у це партнерство?

В умовах сьогодення, коли Україна проходить через найскладніші випробування, єдність і спільна дія стають ключовими факторами для нашої перемоги. Співпраця між різними секторами — бізнесом, громадськими організаціями та освітніми установами — відіграє вирішальну роль у забезпеченні стійкості та розвитку нашої країни. Партнерство між Бізнес-школою УКУ, Українським католицьким університетом та благодійним фондом «Повернись живим» ґрунтується на спільних цілях і цінностях. Працівники фонду проходять навчання на програмах Бізнес-школи УКУ, а також беруть участь в онлайн-курсах від Українського католицького університету. Мета партнерства полягає в підвищенні їхніх професійних навичок та розвитку, що покращує ефективність роботи на благо країни.

Тарас Добко, ректор Українського католицького університету, зазначає:

«Як можна максимально прислужитися змінам у нашому суспільстві? Як можна мати великий вплив на нашу країну? Для нас дуже природно робити це через посилення спроможності як людей, так й інституцій, які буквально на наших очах змінюють нашу країну. Однією з таких інституцій є фонд «Повернись живим», для нас велика честь співпрацювати саме з фондом, бо ми добре розуміємо, що наш внесок у посилення спроможності команди буде подвоєний чи навіть потроєний у майбутньому».

Чому це партнерство важливе?

Партнерство є глибоким об’єднанням зусиль, задля досягнення спільної мети — забезпечення розвитку професійної компетенції та ефективності діяльності фонду, що працює на передовій підтримки Збройних Сил України.

Цей союз став основою для значних змін, надавши можливість працівникам фонду пройти навчання на програмах Бізнес-школи УКУ та онлайн-курсах УКУ. Завдяки цьому вони отримали нові знання та навички, які дозволяють їм впроваджувати найсучасніші методи у своїй повсякденній роботі. Разом ми створюємо майбутнє, яке сповнене можливостей для зміцнення нашої країни, підтримки її обороноздатності та подолання будь-яких викликів на шляху до перемоги.

Христина Дольна, операційна директорка Бізнес-школи УКУ, зазначає:

«Українці довели цілому світові і самі собі, що об’єднання є дуже важливим. Ми стаємо сильнішими, отримуємо підтримку та допомогу, і тому всі партнерства сьогодні є дуже актуальними і важливими. Те, що учасниками програм УКУ є члени спільноти «Повернись живим», для нас є дуже цінним, адже об’єднання бізнесу та громадських організацій завжди дає можливість обмінюватися досвідом і розумінням, як кожен на своєму місці може допомагати для нашої перемоги».

Якими є перші результати навчання команди фонду?

Результати навчання у межах партнерства між Бізнес-школою УКУ та фондом «Повернись живим» вже відчутні на практиці. Працівники фонду активно впроваджують здобуті знання та навички у своїй щоденній роботі, що значно підвищує ефективність їхніх ініціатив. Нижче дивіться відгуки учасників, які пройшли навчальні програми та онлайн-курси, поділилися своїми враженнями та результатами.

Андрій Нагорний, керівник військового відділу:

«Курс «Управління персоналом: дієві інструменти» перевершив мої очікування. Особливо цінним був набір інструментів для виявлення та усунення проблем у команді, які я вже успішно застосував на практиці. Блок про управління, зокрема, виявлення сильних та слабких сторін підлеглих, значно покращив мою роботу з командою».

Після навчання Андрій значно оптимізував роботу своєї команди, зменшив навантаження та залучив підлеглих до реалізації проєктів Фонду. Завдяки цьому, команда вийшла з режиму постійного стресу та почала регулярно ініціювати і реалізовувати проєкти воєнного спрямування.

Максим Лиманський, керівник SMM-напрямку, зазначає: 

«Курс «Управління персоналом: дієві інструменти» надав дуже хорошу базу в зручному форматі: можливість переглядати лекції у будь-який час, які були достатньо узагальнені, але водночас надихали на додаткове читання та роздуми. Мій конспект цих лекцій досі лежить вдома і дуже корисний для мене. Практичні завдання в першому блоці були надзвичайно корисні для вимірювання стану справ у команді. Хоча спочатку це було складно, зрештою, це дозволило мені оцінити ситуацію у команді. Це був дуже хороший старт для розуміння, що потрібно вдосконалювати в команді і визначення напрямків для подальшого навчання. Я оцінюю цей досвід виключно позитивно. Формат навчання справді заслуговує на похвалу».

Як результат, в SMM-напрямі сформована чітка стабільна структура, якісно розподілені ролі та обов’язки з урахуванням потреб організації та особливостей працівників, а самі спеціалісти досягають очікуваних результатів роботи.

 

Максим Зінчук, директор операційного департаменту, розповідає про програму «Інтернет-маркетинг: інтенсив для бізнесу»:

«Програма «Інтернет-маркетинг: інтенсив для бізнесу» дозволила мені узагальнити та систематизувати знання про діджитал-маркетинг, просування в цифровому просторі та застосування інструментів онлайн-маркетингу. Я зрозумів, де ми можемо покращити наші процеси і де наші слабкі місця. Особливо сподобався нетворкінг: один із викладачів потім завітав до нас в гості, і ми отримали корисні консультації по підписках та сторінках сайту. Також вражає, що всі лектори — практики і керівники бізнесів, які ділилися реальними кейсами, а не теорією».

Як результат, розвиток регулярних підписок став однією з пріоритетних цілей департаменту Максима. Вже понад 4 тисячі людей підписалися на регулярний донат з моменту старту, і ми продовжуємо нарощувати ці результати. В майбутньому плануємо реалізувати ініціативи, почуті на навчанні та доопрацьовані для нашого контексту.

Анна Назаренко, HR-менеджерка, про програму «Мотивація працівників : чим зацікавити окрім премії»:

«Навчання надало мені важливу теоретичну базу та нові інструменти для оцінки мотивації кандидатів і співробітників. Особливо корисним був блок про побудову системи мотивації в компаніях, який допоміг зрозуміти необхідність аудиту наявних мотиваторів та їх адаптації для розвитку. Наразі ми досліджуємо шляхи покращення системи мотивації. Вправа з інтеграції мотиваційних планів на всіх рівнях також була дуже корисною. Це дозволяє нам створювати різні способи підтримки мотивації».

Анна Колеснікова, керівниця проєктного офісу, про «Soft Skills Marathon»: «Навчання стало чудовою можливістю структурувати знання, які я вже мала. Особливо сподобався нетворкінг та командний інтерактив з іншими студентами, які дозволили вийти за межі звичної бульбашки. Незважаючи на короткотривалість програми, вдалося швидко і якісно зануритися в атмосферу УКУ».

Завдяки розвинутим софт-скілам та відмінним результатам роботи, Анна очолила проєктний офіс і стала керівницею найбільшого за всю історію Фонду проєкту — ОККО 3.0 (збір на 500 млн грн).

Сила партнерства

Партнерство з УКУ та Бізнес-школою УКУ допомогло фонду «Повернись живим» не тільки підвищило професійний рівень своїх співробітників, але й оптимізувало внутрішні процеси та покращило реалізацію проєктів. Це взаємодоповнювальне співробітництво забезпечує потужний синергетичний ефект, що сприяє ефективності та успіху фонду в його благородній справі.

Таке партнерство є важливим етапом у розвитку трьох організацій і продовжує приносити позитивні результати, підтверджуючи, що об’єднані зусилля можуть змінювати країну на краще.