Стартує набір на навчальну програму для управлінців закладів охорони здоров’я Leaders for Health 2.0

10 Жов 2024

Запрошуємо управлінців медичних закладів стати учасниками навчальної програми Leaders for Health 2.0. Програма покликана допомогти керівникам закладів посилити свої управлінські та лідерські навички, аби в умовах постійних змін забезпечувати ефективний та стійкий розвиток людиноцентричних закладів охорони здоров’я. Долучайтеся до спільноти змінотворців в охороні здоров’я.

Програму розробили та реалізують компанія One Health та Бізнес-школа Українського католицького університету в рамках проєкту Світового Банку «Підтримка реформ сектору охорони здоров`я в Україні», що фінансується Швейцарською агенцією розвитку та співробітництва, у партнерстві з Міністерством охорони здоров’я України та Національною службою здоров’я України. 

Із моменту впровадження медичної реформи в Україні управлінці в галузі охорони здоров’я стали ключовими фігурами у трансформації системи. Їхнє лідерство було вирішальним для реалізації принципів реформи та управління кризами, такими як пандемія COVID-19 та повномасштабна війна. Управлінці потребують нових можливостей для підвищення своїх навичок і знань, продовження позитивних змін та розбудови життєстійких закладів охорони здоров’я, здатних долати виклики повномасштабної війни і при цьому системно зростати.

Учасники програми стануть частиною спільноти лідерів в охороні здоров’я, які драйвлять зміни на місцях, а також:

  • посилять свої лідерські компетенції, що дозволить ефективно надихати свої команди, керувати змінами та формувати стратегічні плани для своїх закладів охорони здоров’я; 
  • вдосконалять управлінські навички, що допоможуть впроваджувати дієві стратегії у питаннях фінансового та юридичного управління, управління командами закладів, залучення додаткових ресурсів та покращенні якості надання людиноцентричних послуг; 
  • посилять ефективні комунікаційні навички, зокрема, у здійсненні зовнішніх комунікацій, веденні переговорів, а також в розвитку емпатійної та інклюзивної комунікації на рівні закладу.

Якщо ви керівник(-ця) закладу охорони здоров’я з будь-якого регіону України, або заступник(-ця) керівника(-ці) закладу, керівник(-ця) фінансового, економічного тощо відділу, заповнюйте заявку на програму за посиланням: https://bit.ly/3Bs5S0z до 18 жовтня включно.

Що включатиме програма 

  • Офлайн-навчання: 4 модулі по 3-4 дні з інтенсивними сесіями, що поєднують 30% теорії та 70% практики. Навчання проводитиметься двома групами з листопада 2024 року по березень 2025 року у Києві, Львові та Рівному. 
  • Проєктний підхід: упродовж навчання учасники розроблятимуть проєкти конкретних змін у своїх закладах охорони здоров’я у відповідь на актуальні виклики за підтримки ментора. 
  • Міжмодульні онлайн-сесії питань-відповідей з теми підготовки проєктів, а також кілька міжмодульних вебінарів, зокрема з тем етичного прийняття рішень в охороні здоров’я, а також інклюзивності в комунікаціях для розвитку медичних закладів тощо.  
  • Підхід “рівний-рівному” буде важливою частиною цієї програми. Випускники попередніх лідерських програм будуть залучені в різні частини навчання, аби ділитися своїм досвідом з різних тем управління закладами охорони здоров’я та сприяти посиленню спільноти лідерів. 

Викладачі – це експерти-практики в зазначених темах, представники НСЗУ, випускники попередніх лідерських програм, які є управлінцями в сфері охорони здоров’я. 

Відбір учасників та умови участі 

Процес відбору учасників проходитиме у два етапи: аналіз реєстраційних форм та короткі інтерв’ю з вибраними кандидатами, згідно з наступними критеріями:

  • відповідність діяльності та посади кандидата(-тки)  зазначеним вимогам програми;
  • чіткість та обґрунтованість мотивації кандидата(-тки);
  • наявність чіткого розуміння змін, які учасник хоче запровадити у своєму закладі задля покращення людиноцентричності його послуг та сталості розвитку. 

За результатами відбору ми сформуємо дві навчальні групи по 30 учасників. 

Умови участі: 

  • максимальна залученість та активність у навчальному процесі;
  • офлайн присутність на всіх модулях програми; 
  • включеність у виконання аудиторних і міжсесійних завдань.

Участь у програмі є безоплатною для учасників. Проживання учасників програми буде організоване у двомісних номерах готелів, відповідно до бюджету програми. Витрати на проїзд будуть відшкодовані в межах, визначених умовами програми. 

За результатами навчання учасники отримають сертифікат про завершення програми з нарахуванням балів безперервного розвитку. 

Прийом заявок триватиме до 18 жовтня за посиланням: https://bit.ly/3Bs5S0z. Ми повідомимо про результат розгляду заявок до 30 жовтня.

 

Із питаннями звертайтеся, будь ласка: 

Анастасія Медвідь, керівниця напряму освіти та розвитку агенцїі One Health, + 38 (050) 423 79 18, amedvid@be-it.com.ua

Ірина Паслась, +380979102661, Менеджерка напрямку управлінських програм, Бізнес-школа УКУ, ipaslas@lvbs.com.ua

Приєднуйтесь до програми, щоб стати рушійною силою змін у сфері охорони здоров’я України!