Готові перед викликами: бізнес-експерти вдосконалюють магістерські програми LvBS

11 Жов 2019

Разом з Великим стартом початку навчання на магістерських програмах Львівської бізнес-школи УКУ (LvBS) ми ставимо собі нові цілі і не зупиняємося над вдосконаленням навчальних програм. Над їх стратегіями розвитку, позиціонуванням та про додану вартість для учасників міркують члени академічних рад. Зокрема, пройшли засідання академічних рад двох програм Key Executive MBA та MSc in Technology Management.

Академічниі ради – впливовий стейкхолдер у формуванні траєкторії стратегічного розвитку програми, яка буде якнайкраще відповідати потребам ринку та викликам часу, а також глобальним трендам у бізнес-освіті. Членами Академічної ради є не лише викладачі та випускники програми, але й представники бізнесу та експерти з різних сфер, які готові надавати рекомендації щодо стратегії розвитку програми, бути її активним промоутером на ринку та сприяти співпраці з новими та даними партнерами бізнес-школи. 

На останньому засіданні академради програми Key Executive MBA її члени обговорювали питання залучення нових іноземних викладачів, вихід програми на інші регіональні ринки, її нове позиціонування, а також менторську підтримку учасникам на етапі написання дипломних проектів, та багато інших актуальних тем. Серед експертів, що є членами академради програми Key Executive MBA: Андрій Костюк, партнер адвокатського об’єднання «Павленко і Партнери», корпоративний секретар ПАТ «Галнафтогаз», Лев Голубець, Partner at PwC (Chicago, IL, USA), Михайло Корилкевич, член Наглядової ради групи компаній «Монстера», Михайло Винницький, викладач LvBS, керівник Центру сімейного бізнесу, Софія Опацька, декан-засновниця LvBS, проректор Українського католицького університету. Ярина Бойчук, CEO LvBS. Важливо, що учасники нової групи програми Key Executive MBA також мали змогу познайомитися з академічною радою їх програми.

Окрім того, пройшло засідання академради MSc in Technology Management, де також обговорювали стратегію розвитку цієї програми. Зокрема, як навчальні модулі у трьох містах Львів-Харків-Київ дозволять учасникам вийти із звичного для них середовища і отримати додану вартість, як це може вплинути на їх глобальне мислення. У майбутньому для збільшення диверсифікації групи та її досвіду планується залучення іноземних учасників на навчання, також розглядається партнерство з провідними світовими бізнес-школами у межах програми  MSc in Technology Management.

Серед членів академради, що були присутні на засіданні: Ярослав Любінець, голова Ради директорів компанії «SoftServe», співвласник, Василь Матяшовський, засновник та перший директор MSTM програми, експерт з бізнес-аналізу та впровадження інновацій, Андрій Ганкевич, Chief Global Strategist у компанії Eleks, Нестор Комарницький, заступник фінансового директора компанії «АрселорМіттал Теміртау», Всеволод Онишкевич, віце-президент з питань маркетингу та менеджменту Raritan Computer.

Такі засідання академічних рад магістерських програм проходять двічі на рік. Академічна рада має повноваження щодо розгляду та надання рекомендацій, що стосуються питань:

  • розробки та підтримки академічних стандартів навчання у Львівській бізнес-школі та їх відповідність стандартам УКУ;
  • розробки, перегляду та затвердження структури, формату навчання, навчальних планів та профілю магістерської програми;
  • формування та перегляду додаткових умов вступу учасників на навчання, а також умов відрахування учасників (окрім тих, що регулюються університетськими положеннями та правилами);
  • формування та реалізації стратегії розвитку програми;
  • налагодження та підтримки тісних зв’язків з бізнесом, галузевими асоціаціями, навчальними та науковими закладами, іншими організаціями та провідними експертами, які б сприяли розвитку програми;
  • забезпечення та моніторингу якості навчання та викладання;
  • внесення пропозицій щодо розробки та реалізації комунікаційної стратегії програми.