«Вірив у людей». – Книжковий клуб LvBS на основі книги «Залишаюсь українцем» Богдана Гаврилишина

«Залишаюсь українцем» – саме цій автобіографічній книзі Богдана Гаврилишина була присвячена четверта зустріч LvBS Alumni Book Club. В основі книжки – приклад долі людини, українця, який вплинув на світову історію, відтак випускники та учасники LvBS намагалися осягнути велич постаті Богдана Гаврилишина під час цієї зустрічі та прочитання книги.

Гостем події також став син Богдана Гаврилишина Лесь (Леслі Гаврилишин)*, який приєднався до неї із Швейцарії онлайн.

Традиційно ми зібрали найцікавіші посили та думки з книги, які винесли для себе учасники клубу:

  • Віра в людей. Результативніше є вірити, ніж не довіряти.
  • Гідність. Я не погоджуюся бути «одним із», моє прізвище Гаврилишин і я не буду кимось іншим. 
  • Синергія. Послідовність. Цілісність. Оптимізм – усе буде окей, як би погано не було.
  • Де би я не був, я маю пишатися, що я є українцем.
  • Відкритість до світу.
  • Мистецтво життя – це пошук гармонії.
  • Характер людини – внутрішній стержень: як людина вміє відчувати свою гідність та гідність інших людей. 
  • Бути лицем України для решти світу кожен точно може, в нас є все для цього, головне – це мета та віра.
  • Відповідальність за своє життя:  як ми готові відкривати в собі таланти, вчитися, докладати до того зусиль? А що ми даємо Україні та світу? Ми маємо якнайбільше пізнавати світ навколо – мови, культури, розповідати про себе і черпати ззовні.
  • Наполегливість, завзятість – про це йдеться на кожній сторінці книги.
  • Роль сім’ї. Від батька – до брата, дружини, дітей, ключова роль яких у прийнятті рішень.  
  • Де б не був, де б не жив – я є українець.
  • Особисті межі у прийнятті рішень. Автор точно знав, чого хоче.

Учасники зустрічі також мали кілька запитань до Леслі Гаврилишина. Поділимося коротко:

Ми бачимо яскраву хронологію подій, що відбувалось. Цікаво, а як це відбувалося? Що стоїть за кожним таким кроком?

Ідеї та цінності, які батько пропагував, походять з його особистої історії. Він хотів, щоб Україна була прикладом для світу. Деякі з цих цінностей для вас є важливими. Чим більше людей у світі поділятимуть і поширюватимуть цінності Богдана Гаврилиишина – тим кращим стане світ. Наступна книжка мала би бути: Україна, як частина світу.

Чому вашому батькові вдалося, що було його найсильнішою стороною?

Віра, вірність – вірив у людей, вірив, що світ може бути набагато кращим. Ідеаліст. 

Він був дуже гордим, що є українцем. 

Родина – величезна цінність, навіть бізнесом потрібно керувати, як родиною. Вважав, що людина, яка не може керувати своєю родиною, не може керувати бізнесом. 

Де було джерело невтомної віри в людей, які постійно помиляються?

Богдан Гаврилишин мав складне життя, та він був дуже вдячний за те, що він усе пережив, за те, що міг вчитися, за те, що мав.

Зустріч відбулась у компанії inVerita, співзасновником якої є Зорян Гудзій, член LvBS Club. Учасників клубу запросив випускник програми MSc in Innovations and Entrepreneurship Олег Піх .«Місія компанії inVerita: «To be the Face of Ukraine to the Rest of the World». Таким чином, життя та бачення Богдана Гаврилишина, які він описав у своїй книзі «Залишаюсь українцем», глибоко резонують з поглядами та цінностями цієї компанії.» 

На початку зустрічі до нас завітали також пластунки із Вифлеємським вогнем – це символічний жест, адже Богдан Гаврилишин був активним учасником Пласту.

Наступна зустріч LvBS Alumni Book Club запланована на 26 січня, читаємо нову книгу Ярослава Грицака  «Подолати минуле: глобальна історія України». Переглянути про останню дискусію-презентацію книги у LvBS можна тут.

  • Дізнатись більше про мультимедійний проект «Залишаюсь українцем» до 95-річчя Богдана Гаврилишина можна на сайті Фонду Родини Богдана Гаврилишина.
  • Медіапроект, озвучення книжки  «Залишаюсь українцем», зроблено компанією Gwara Media (Харків), співзасновником якої є Сергій Прокопенко, випускник LvBS (MSc in Innovations and Entrepreneurship).

* Довідка: Леслі (Лесь) Гаврилишин – Канадець українського походження, мешканець Швейцарії, випускник Університету Альберти, Канада, має ступінь МВА з INSEAD, Фонтенбло, Франція. Швейцарський венчурний інвестор з досвідом роботи в Україні. Засновник та керуючий директор Euroventures Genevest Management SA, раніше – керуючий партнер Euroventures Ukraine Fund, співзасновник ряду венчурних фондів.