Як грати за правилами? – модуль для учасників «Ефективного управління малим бізнесом»

16 Чер 2016

У Львівській бізнес-школі УКУ (LvBS) відбувся модуль для керівників малого та середнього бізнесу, на якому викладачі LvBS Тарас Хома, Андрій Гринчук та Ярина Ключковська розповіли учасникам програми «Ефективне управління мали бізнесом» про найважливіше у співпраці з банками, роботі у правовій площині та поведінці у кризових ситуаціях.


Тарас Хома: «Ваш працівник має законне право вимагати виплату заробітної плати на рахунок того банку, який він обрав і ви повинні бути до цього готовими».

Читайте також: В LvBS триває набір на програму «Ефективне управління малим бізнесом»


 «Припинити дію трудового договору з ініціативи роботодавця можна за двох умов: якщо працівник виконує роботу погано, бо має недостатню кваліфікацію, або невідповідний для виконання обов’язків стан здоров’я. Але це можливо тільки якщо невідповідності були виявлені у ході його виконання обов’язків і не  були очевидними при його прийнятті на роботі», – розповів Андрій Гринчук на курсі «Правові аспекти ведення бізнесу».


Запрошеним гостем модулю була експерт з комунікацій Ярина Ключковська, котра коротко ознайомила учасників із поведінкою у кризових ситуаціях. Ярина зауважила: «Суд громадської думки працює несправедливо. У кризовій ситуації будьте проактивними та не уникайте відповідей на запитання. У суді ви – невинні доки вашої провини не довели. Але у суді громадської думки ви – винні, доки не довели протилежного. ЗМІ – це прокурор і суддя, а суспільство – це виконавча служба. Тому будьте першими, хто заговорить про вашу очевидну кризу. Коли ви уже змушені відповідати на звинувачення – шансів на успіх мало. Обов’язково вибачайтесь. Вибачайтесь уміло. Публічне вибачення першої особи – це те, що має відбутись у першу чергу. Визнайте свої помилки, висловіть вибачення, візьміть на себе моральну відповідальність за те що трапилось. Найгірше, що ви можете зробити – це звинуватити у ситуації, що склалась, своїх клієнтів (наприклад, у недбалому використанні вашого товару). І пам’ятайте, коли страждає ваша репутація – вашою реакцією повинен бути “спринт”, після якого ні в якому разі не можна розслаблятись, адже на вас чекає цілий марафон».

Довідка: Програма «Ефективне управління малим бізнесом» спеціально розроблена під потреби, що виникають протягом всіх життєвих циклів малих компаній: від заснування чи придбання до зростання або продажу бізнесу. Упродовж п’яти модулів розгляду ретельно підібраних практичних кейсів, групових обговорень, презентацій та дискусій з досвідченими викладачами Ви дізнаєтесь, як забезпечити зростання в складних ринкових умовах, як швидко і ефективно приймати операційні та фінансові рішення, які зможуть зміцнити позиції фірми сьогодні та сприяти розвитку в майбутньому. Докладніше про програму і викладачів…