Чим вища твоя планка, тим більшого досягнеш, – старт магістерських програм

23 Вер 2015

У LvBS стартували дві магістерські програми MS in Innovations and Entrepreneurship та MA in Human Resources and Organization Development. Навчання у Львівській бізнес-школі УКУ розпочали учасники зі Львова, Києва, Харкова, Миколаєва, Чернівців, Івано-Франківська. На тижневому навчальному модулі вони мали нагоду здобути не лише теоретичні знання, а й випробувати їх на практиці.

На програмі з управління персоналом учасники прослухали курси  «HR Mаnagement and International Business Context» від Анни Льюіс, «Integrated Conflict Management» від Крістіний Гантель-Фрейзер. Курс «Поняття організації. Стратегічне управління організацією» прочитала Наталка Шпот.

«Ви – лідери змін, саме тому ви тут, – звернулась на початку курсу до фахівців з управління персоналом Анна Льюіс. – Майбутнє  HR вимагає відповідних компетенцій. Тому ви завжди повинні думати, якими компетенціями володієте, і як можете використовувати їх, щоб створити додану цінність для своєї організації. Ви повинні навчитися думати, задавати питання і знаходити відповіді».

Також на відкритті MA in HR&OD прочитали майстер-клас Андрій Худо, співзасновник Fest Lokal та HR-директор компанії Наталка Мазяр, яка, до слова, була учасницею першого набору програми. «Я завжди кажу, що в бізнесі визначальними є три речі: ідея, люди, бізнес-модель. Тому питання професійного HR є центральним. Якісний HR створює додану цінність у компанії і формує середовище, у якому люди хочуть перебувати», – наголосив Андрій Худо.  

Інноватори-підприємці свій перший модуль розпочали з дискусію про інновації в Україні: що працює, що не працює і що треба зробити, аби працювало. Спікерами зустрічі були Тарас Вервега, член ради директорів SoftServe, та Ілля Кенігштейн, керуючий партнер венчурного фонду Hybrid Capital.

«Чому Силіконова долина є успішна у впровадженні інновацій? Бо це відкрите динамічне середовище, де люди обмінюються досвідом. Поки в Україні не буде довіри між інституціями, бізнесом, владою і суспільством, доти ми будемо мати проблеми з інноваціями», –  поділився своїми думками Тарас Вервега.  Ілля Кенігштейн серед порад, як стати успішним підприємцем виділив такі: «Не боятися впасти і ділитися досвідом власного падіння; формувати сильні команди; працювати за схемою win-win; бути толерантними».

Під час першого модуля інноватори прослухали курси «Персональний бренд» від Володимира Бойка, «Персональний розвиток та лідерство» від Наталки Шпот, «Бізнес: як вижити у правовій державі» від Андрія Гринчука, «Вступ до макроекономіки» від Ярослава Притули. Про персональну ефективність розповіла Ольга Садоха.  Лекцію про те, де шукати інновації провів Павло Шеремета, керівник Школи управління УКУ.

Учасники також мали низку цікавих зустрічей з відомими українськими підприємцями. Думками про лідерство у великих корпораціях поділився Петро Чернишов, CEO компанії Kyivstar. Максим Агеєв, генеральний директор De Novo, розповів про те, як починав будувати компанію з нуля, і як вона стала національним оператором хмарних технологій та професійних ІТ-послуг в Україні.

У ‎LvBS ми вчимося не лише в аудиторії, а й в інтерактивній грі. Тож, як підсумок першого модуля, учасники  взяли участь у інтерактивній грі, щоб теоретичні знання застосувати на практиці.

Більше фото