Навчальна програма «Leaders for Public Health» – мережа лідерів громадського здоров’я

3 Лис 2022

У січні цього року ми стартували набір на програму «Leaders for Public Health». У суботу 27 учасників захистили свої фінальні проєкти.  

Навчальну програму «Leaders for Public Health» розроблено Бізнес-школою УКУ та One Health в межах україно-швейцарського проєкту «Діємо для здоров‘я» за підтримки Посольства Швейцарії в Україні, у партнерстві з Міністерством охорони здоров’я, Центром Громадського Здоров’я, Центром розвитку громадського здоров’я УКУ, консалтинговою групою GFA та Університетськими клініками Женеви (HUG).

Головна мета навчального курсу – створити мережу лідерів громадського здоров’я, щоб донести знання та досвід у сфері громадського здоров’я на рівень громади та проводити конкретні проекти на регіональному рівні.

27 учасників одержали сертифікати, з них 14 учасників-медиків отримали сертифікати з 20 балами БПР (наприкінці червня 2022 Український Католицький Університет став провайдером послуг БПР та зареєстрований у системі БПР за реєстраційним номером 1198).

Протягом цього часу учасники розвивали свої лідерські якості, вивчали проєктний менеджмент та етику в організації. 

«Дякую організаторам, що повірили в мене та обрали мою кандидатуру і проєкт, за чудові матеріально-побутові умови та підбір викладачів, які просто «розривали» аудиторію. Дякую, що розкрили мої глибинні таланти», – зазначає Андрій Федусів. 

Учасники мали можливість познайомитись та поспілкуватися зі своїми колегами, будувати спільні плани та проєкти. 

«Це знайомство з чудовими непересічними, шалено талановитими та натхненними людьми з різних міст України, які докладають максимум зусиль для того, щоб Україна була більш здорова і щаслива», – ділиться учасниця курсу, Інна Галецька.

Як підсумок програми було презентовано 13 проєктів, 4 з яких отримали можливість податися на фінансування по 5 000 швейцарських франків кожен від україно-швейцарського проєкту «Діємо для здоров’я». Інші проєкти матимуть менторську підтримку від консалтингової агенції onehealth.

Окрім того, переглядайте відео з панельної дискусії, яка відбулася у межах програми «Leaders for Public Health».

Удосконалюємо медичну сферу разом!