Agile в HR: практичне застосування

29 Січ 2018

Філософія Agile, методика Scrum – майже три години практичного досвіду та аналізу кейсів – такою була HR Friday «Agile як підхід до формування сучасних організацій» з професійним Agile-тренером та фасилітатором Євгеном Лабунським.

  • Scrum
  • Люди та їх взаємодія важливіші за процеси та інструменти
  • Послуги чи продукт важливіші за бюрократичну документацію
  • Готовність до змін важливіша за дотримання плану
  • Співпраця з клієнтом важливіша за контрактні домовленості.

Такі основні цінності Agile-підходу, всіх їх ейчари мали змогу проаналізувати в малих групах та розібрати під час воркшопу.
Більше про проект HR Friday

Scrum2

«Для HR’ів філософія Agile може використовуватися  як один із способів формування команди для виконання певних проектів, наприклад, бренду роботодавця. Використовуючи Scrum,  можна досягати коротких цілей  і таким ітеративним підходом вибудовувати бренд роботодавця. Ще один  з напрямків – це візуалізація процесу рекрутингу: де і в якій стадії у нас знаходяться кандидати, формування рекрутинг-команд, які будуть шукати спеціалізованих кандидатів тощо. Також Agile може використовуватися як візуалізація принципів HR-департаменту», – пояснив професійний Agile-тренером та фасилітатор Євген Лабунський.

Sc3

Agile-підходи передбачають величезну кількість інструментів, мета яких – надати бізнесу переваги та гнучкість.
Читайте також: Від «Чому?» до статусу «високопродуктивна організація»Scrum5

Scrum, за його словами, працює на ретроспективу: ми постійно аналізуємо як ми працюємо і шукаємо більш ефективні способи взаємодії.
Євген Лабунський: коуч, Agile-тренер, сертифікований Scrum Master та Product Owner, SAFe Agilist та LeSS Practitioner. Євген має 10-річний досвід роботи в ІТ-індустрії (аутсорсинг та внутрішній розвиток), 8 років в Agile Environment. Він працював з клієнтами з ринку США, ЄС та Азії, успішно завершив понад 30 різних проектів. Останніми часом Євген сфокусувався на великих перетвореннях за допомогою Agile-методології, як для ІТ-компаній та компаній, які не є в ІТ-галузі. Наразі Євген допомагає таким компаніям як: BNP Paribas Bank (українська філія) та PUBM (місцевий UA банк) з впровадженням Agile-методології, проводить коучинг команд та топ-менеджерів.

Компанія WORK.ua стала інформаційним партнером воркшопу.
Читайте також: Як HR’у досягти рівня бізнес-партнера? Досвід LEONIScrum4