Блог інноваторів: Успішні бізнеси як драйвер росту країни. Кasta

14 Вер 2018

Про бізнес та силу, підприємців та глобальні компанії, філософію та конкурентів, – своїми думками з учасниками V групи програми MSc in Innovations and Entrepreneurship Львівської бізнес-школи УКУ (LvBS) ділився СЕO компанії Кasta (ModnaKasta) Андрій Логвін під час виїзного навчального модулю у Києві. Ключовими з них ділиться з нами  учасник VI групи програми Олег Чагарин:

AL

✔Успішну країну творять успішні бізнеси. Бізнес створює і платить податки, держава розподіляє.

✔Сьогодні найбільші світові компанії – це IT-компанії. Вони потіснили інші, що були лідерами ринку дотепер. Зараз вплив IT-компаній настільки значний, що це є загрозою для інших бізнесів. В Україні поки що немає сильних гравців, які б змогли конкурувати, скажімо, з тим самим Amazon’ом. Але у нас ще є трохи часу. Зараз великі корпорації не поспішають заходити в Україну через війну і корупцію, і ми маємо використати цей час, щоб краще підготуватись до конкуренції з глобальними гравцями, а не думати, як їм продатись.

AL2✔Плани Kasta: «Навіть, якщо Amazon прийде завтра в Україну, ми не збираємося продаватися. У них є план «Б», якщо щось піде не так, а у нас немає, тому ми будемо битися до останнього… Скоро ми станемо №1 в Україні в онлайн-рітейлі».

✔Потрібно бути суперголодним, постійно вчитися і дико хотіти що-небудь реалізувати. У цьому випадку є ймовірність, що ви побудуєте бізнес.

Дізнатися більше про програму MSc in Innovations and Entrepreneurship

✔Немає нічого більш мотивуючого, аніж думка, що бізнес скоро помре.

✔Я сильно вірю в Україну. Вважаю що ми унікальні і є надією Європи, ми голодні і в війні. База для нашого успіху – підприємець, який створює додану вартість. Вам усім обов’язково треба спробувати і подивитись, що таке бізнес.

AL3