Бостонські друзі УКУ фінансово підтримують програму для держуправлінців (The Ukrainian Weekly)

27 Січ 2015

Бостонські друзі Українського католицького університету розпочали новий рік з організаційно-планувального засідання. Формулюючи цілі та програму фандрейзингових заходів для збору коштів, вони запланували зібрати 100 000 доларів на нову програму інноваційного підходу до державного управління УКУ «Good Governance».

Вони також передали директорові з розвитку Української католицької освітньої фундації Олександру Кузьмі чек на суму 3 000 доларів , які прихожанин Української Католицької Церкви Христа-Царя пожертвував на програму.

Програма «Good Governance» (Ефективне управління) була розроблена як відповідь на події Революції Гідності, спрямованої, серед іншого, на викорінення системної корупції на всіх рівнях влади та досягнення прозорості. «Нова країна потребує нових лідерів. Наша програма готує людей, які працюватимуть в органах державного управління або місцевого самоврядування. Вони мають інновативне мислення та розуміння, як впроваджувати зміни в таких структурах, і, які завжди будуть діяти в інтересах громади та країни», – зазначає декан Львівської бізнес-школи УКУ Софія Опацька

Однією з цілей програми є формування спільноти випускників відповідного рівня та відповідних ціннісних орієнтирів. Випускники стануть частиною єдиної спільноти, а також отримають підтримку середовищ у своїй подальшій діяльності. «Програма Good Governance надзвичайно важлива для реформ і позитивних змін в Україні. Революція Гідності відродила імпульси в українському суспільстві, зокрема у відношенні до демократії участі, поваги людської гідності, а також особисту відповідальність за майбутнє суспільства і країни. Ось чому Університет розробив цю програму для державних службовців: допомогти їм зрозуміти свою роль і місію, розвивати навички і професіоналізм та створити мережу моральних, етичних державних адміністраторів, що працюють на благо народу України», – підсумувала декан LvBS.

Додамо, що група бостонських друзів активно підтримує Український католицький університет у Львові. Вони уже зібрали понад 75 000 доларів на аудиторію у новому багатофункційному корпусі Університету, яку минулого року на їхню честь офіційно освятили Бостонською семінарською кімнатою (Boston Seminar Room).

Серед фандрейзингових заходів, запланованих Групою бостонських друзів УКУ на 2015 рік, – лекція о. Юрія Аввакумова, професора історії богослов’я Католицького університету Нотр-Даму і видатного дослідника життя і праць митрополита Андрея Шептицького; концерт у стилі «Бостон-попс» (Бостонського оркестру популярної симфонічної музики) на території парафії Української католицької церкви Христа-Царя. Поїздка в Україну з метою відвідання Львова та УКУ, а також Чернівців та української і румунської частин Буковини.

Джерело: The Ukrainian Weekly, 25 січня, 2015 р.