Фінансову грамотність і стратегічне планування вивчали учасники Програми з інновацій

27 Лис 2013

Нові предмети, перетини дисциплін, відкриття «Лабораторії ідей», зустрічі з керівниками компанії SoftServe – 20-23 листопада у LvBS відбувся модуль на Програмі з інновацій та підприємництва для учасників другого набору.

На модулі стартували нові курси, зокрема  «Фінансовий облік та фінансова грамотність» від Михайла Сала, фінансового директора Львівської бізнес школи, та «Бізнес-етика» від Володимира Турчиновського, завідувача кафедри філософії УКУ.

Учасники також вчились формувати стратегії проектів на 5 років. Допомагав їм у цьому Кен Філіпс, експерт у сфері стратегічного планування і фінансової стабільності. Викладач презентував і свою стратегію та закликав учасників виконувати перший її пункт – виходити з зони власного комфорту.

Традиційно кожного модуля відбувається обмін досвідом між учасниками Програми в рамках проекту «Вчимо і вчимось». Цього разу Ярина Возняк та Дмитро Завгородній консультували своїх колег про те як правильно складатианкети для опитування і просувати свій продукт у соцмережах.

Юрист Андрій Гринчук розповідав учасникам як наймати та звільняти працівників, говорив також про різні аспекти трудового права. З Олександрою Баклановою учасники провели навчальні переговори. А з Іриною Симовоник розглянули можливості збору і опрацювання даних для побудови прогнозів власних проектів в рамках курсу «Аналіз даних і прогнозування». Ярослав Притула, викладач LvBS, який зараз перебуває в США, за допомогою системи Cisco TelePresence (віддаленої присутності), читав для учасників курс «Аналіз бізнес-умов та прийняття бізнес-рішень».

Розглядаючи кейси, зокрема найактуальнішої події Євромайдану, учасники розбирали тему грамотного використання соцмереж з Отаром Довженком, журналістом, медіакритиком та медіаекспертом, викладачем Магістерської програми з журналістики УКУ.

22 листопада у Львівський бізнес-школі відкрили оновлену «Лабораторію ідей» – комфортне та надихаюче середовище, де у дискусії з однодумцями, досвідченими підприємцями і менторами,  народжуються ідеї нових інноваційних стартапів.. Відкриття лабораторії на Програмі відбулось з керівниками компанії SoftServe, Ярославом Любінцем і Тарасом Вервегою. Учасники двох наборів говорили про цінності, корпоративну культуру, секрети управління та впровадження інновацій.  

У «Лабораторії ідей» відбувся також перший майстер-клас від Олексія Орапа, експерта ІТ-ринку, CEO та засновника компанії YouScan. Олексій розповів учасникам обох наборів Програми як розпочинати новий проект, не марнуючи час та гроші, на основі концепції «Lean Startup». Він закликав учасників обов’язково тестувати свій продукт, щоб мінімізувати витрати (MVP – minimum vіable product).

На закінчення модуля учасники висловили підтримку #Євромайдану Львова, Києва, Івано-Франківська та інших міст країни.

Дізнавайтесь про найцікавіші новини у сфері освіти на інновацій на нашій фейсбук сторінці