Галина Афтаназів: Спочатку все будувалось не як бізнес, це були мої емоції

Випускники магістерських програм на Alumni Winter Trip 2021 під час своєї подорожі мали нагоду послухати історію успіху від Галини Афтаназів, засновниці готелю «Коруна», що в Карпатах. А ми пропонуємо прочитати її вам та надихнутись разом з нами.

«Коли мені минуло 45 років, я перевернула своє життя з ніг на голову», – розповідає Галина, власниця готелю «Коруна». Під час однієї з подорожей в гори, перебуваючи в готелі, Галина зрозуміла, що хоче працювати саме в готельному бізнесі. В той час ще не було будівництва Буковелю, та й загалом місцевість не була популярною.

«Я не знала як зробити готель, але уявляла собі яким він має бути. З цією ідеєю лягала спати та прокидалась. Кажуть, що немає нічого сильнішого за ідею, час якої настав. Цілий рік терпіла, поки не назрів той час», – ділиться засновниця готелю. 

Тоді у неї вже був невеликий успішний бізнес, але Галина наважилась піти за мрією. У 2003 році купила землю, а для того, аби почати будівництво продала машину та будинок. А вже через три роки у готелі з’явились перші гості. Шлях виявився складним, тому що бізнес-план не був продуманим від початку до кінця.

«Спочатку все будувалось не як бізнес, це були мої емоції. Я хотіла спробувати зробити в Карпатах щось інше», – розповідає Галина. 

Ціль, яку ставила перед собою: показати, що в українських горах можна збудувати готель, не гірший, ніж в Альпах. Орієнтувалась на західні готелі, а також захоплювалась тим, як люди там бережуть свою історію. «Мені дуже хотілось, щоб в готелі був гуцульський дух. Хата під стару частину ресторану була перенесена з Ворохти», – зазначає власниця готелю. Згодом на територію перенесли ще кілька старих гуцульських хат. 

Цього року «Коруна» святкуватиме своє п’ятнадцятиріччя. Бізнес розвивався поступово, а сьогодні у високий сезон в готелі працює приблизно 100 людей. Готель «Коруна» сімейний бізнес.  Галина розділяє сфери впливу з сином Адріаном. Жартує, що сімейний бізнес це дуже складно, адже має бути космічна сумісність між членами сім’ї.