«Космічна» презентація оновленої програми для лідерів технологічних компаній

11 Лип 2016

У Львівській бізнес-школі УКУ (LvBS) відбулася презентація оновленої програми для ІТ-управлінців Master of Science in Technology Management, яка стартує 19 жовтня цього року. Під час зустрічі, у якій взяли участь представники індустрії та викладачі LvBS, учасники ознайомилися з інноваціями, які відбулися в програмі, а також поспілкувалися з почесними гостями – командою Mars Hopper, що стала переможцем NASA Space Apps Challenge 2016 та спікером державного космічного агенства  (ДКА) Наталією Боротканич.

Тема космосу невипадкова, адже, окрім нових модулів та викладачів, академічна директорка програми Анастасія Маркуц презентувала також і оновлений бренд, в якому домінують космічні мотиви.

«Українська ІТ індустрія згідно з результатами багатьох досліджень, має насправді «космічні» перспективи. Ця галузь може стати локомотивом української економіки, перетворюючи її в «економіку знань». Однак, для успішної конкуренції на зовнішніх ринках, замало виключно технічних компетенцій – лідерам ІТ компаній потрібно вчитися краще розуміти клієнтів, прогнозувати глобальні тренди, розвивати організаційну структуру. Це ті виклики, відповіді на які ми прагнемо дати з допомогою єдиної в Україні та Східній Європі магістерської програми для ІТ управлінців», – зазначила Анастасія Маркуц.

За її словами, саме з огляду на нові виклики та потреби індустрії, програм пережила певні метаморфози. Наприклад, учасникам запропонують нові модулі з технологічного підприємництва, управління продажем та технологічними продуктами.

«Навчання на програмі нерозривно пов’язане з практикою – ІТ управлінці, щоразу отримують завдання, які передбачають вирішення певної бізнес-проблеми. І кейс Mars Hopper може стати амбітним викликом для нової групи учасників», – додала академічна директорка.

«Коли ми розпочали роботу над проектом апарату для дослідження Марсу, в основному звертали увагу тільки на технічні та наукові моменти. Однак, рухаючись щораз далі, ми зрозуміли, що навики та знання про те, як організовувати роботу в команді, спілкуватися з потенційними інвесторами та стратегічно планувати подальшу діяльність, є ключовими чинниками успіху всіх інновацій. І це дуже добре, що в Україні є можливість для менеджерів з технічним бекграундом отримати такі необхідні бізнес-навички. Мене і команду взагалі дуже вразила атмосфера відкритості та інноваційності УКУ та LvBS», – поділився враженнями керівник проекту Mars Hopper Олександр Буткалюк.

А представниця ДКА Наталія Боротканич зазначила, що зараз тривають активні пошуки перших інвестицій, які необхідні для того, аби збудувати і випробувати прототип «марсіанського» апарату. «В нас амбітна ціль – відродити космічну велич України, підтримуючи талановиті команди на кшталт Mars Hopper», – додала вона.

Під час презентації учасникам розповіла про філософію Бізнес-школи УКУ декан LvBS Софія Опацька, своїми враженнями про програму поділився випускник MSc in Technology Management Антон Скрипник, а подробиці першого модулю оновлено програми розповів викладач LvBS, співзасновник та керуючий партнер GrowthUP Group Денис Довгополий.

А після офіційної частини на учасників чекало неформальне спілкування та обмін враженнями від побаченого та почутого під час фуршету на терасі УКУ.