LvBS Alumni Awards 2021. Перелік номінантів

24 Лис 2021

До 15 листопада тривало подання кандидатур випускників магістерських програм Львівської бізнес-школи УКУ на перемогу в 4 номінаціях: The Business Breakthrough 2021, The Supporter 2021, The Inspirator 2021, The Impression of the year 2021 . Знайомимо вас з повним переліком номінантів з коротким описом про кожного.

Як визначатимуть переможців, можете дізнатися тут. А їх імена дізнаємося разом вже 27 листопада на Великій щорічній зустрічі LvBS Alumni Leadership Day 2021.

The Supporter 2021

Внесок у розвиток УКУ/LvBS: фінансова підтримка, надання стипендій, розвиток проектів Університету та Школи

Оксана Гудзовата, випускниця програми Key Executive MBA, професорка, завідувачка кафедри управління та організаційного розвитку УКУ, CEO «Хліб-Трейд» (ТМ «Просто добрий Хліб»). З 2013 року активно підтримує УКУ, є фундатором численних стипендій для студентів, активним учасником благодійних вечорів та аукціонів університету.

Ярослав та Зоряна Чарковські, випускники програми MSc in Innovations and Entrepreneurship, Ярослав є власником компанії Charstudio. За останній рік Ярослав та Зоряна надали підтримку УКУ на три річні стипендії. Загальна сума підтримки з 2017 року є дуже значною для Університету. Загалом у кризові 2020-2022 рр. подружжя надало п’ять стипендій на підтримку талановитих студентів.

Антон Скрипник, випускник програми MSc in Technology Management, засновник компанії KindGeek, на створення якої його надихнуло навчання у Львівській бізнес-школі УКУ. Фундатор стипендій для факультету прикладних наук. Член Ради випускників LvBS 2017-2019.

Іван Петренко, випускник програми Key Executive MBA, виконавчий директор Центру підприємництва УКУ. Іван розвиває Центр підприємництва та бізнес-інкубатор IdeasLab, місія якого  − створення середовища, що заохочує студентів досліджувати проблеми та виклики сьогодення, формувати підприємницьке бачення їх вирішення, сприяти розвитку УКУ як підприємливого університету та підтримувати формування стартап-спільноти на його базі.

Інкубатор стартував у жовтні 2021 року, вже працює з 13 командами з 8 університетів країни. 34 аплікації з Києва, Львова, Харкова. Працюють з менторами багатьох компаній, засновників успішних стартапів. Пан Адріан Сливоцький є в журі, яке проводить відбір команд. Загалом це єдина в Україні програма-акселератор, яка дає студентським командам не лише знання, навички та простір для роботи, а й грошові гранти до 8000 доларів на розвиток інноваційних ідей та їх перетворення у масштабований бізнес. 

The Business Breakthrough 2021  

Яскравий прорив у бізнесі або розвиток індустрії в цілому.

Віталій Мельник, випускник програми Key Executive MBA, власник транспортно-виробничої компанії «Транс-Авто-Д». Віталій дуже впевнено розвиває свій бізнес, є яскравим лідером на ринку негабаритних перевезень України та працює для виходу на ринки інших країн. Водночас він і його компанія постійно працюють над розвитком причепів, творять нові та складні конструкції, шукають способів відповідати на найскладніші запити. Сталий розвиток також створює компанії імідж довіри на ринку.

У 2021 році об’єми виробництва зросли на 50 %, компанія запустила нові продукти, наприклад, розробила спецпричеп для перевезення трамваїв Електрон, планують зараз презентувати його у Львові (досі Україна користувалась іноземними).  Запустили в продаж самоскиди для дорожно-будівельної і будівельної галузі, спроектували і вже виготовили кілька моделей важких багатовісних причепів, яких в Україні не було. Запустили новий цех, який розширив потужності. Створили більше 100 додаткових робочих місць у 2021 році.  Віталій впевнено втілює бізнес-план, напрацьований під час навчання на програмі. Заснував TAD Boxing club − соціальний проект, де діти безкоштовно займаються боксом (кінець 2020-2021р.) Вихованці клубу активно беруть участь в юнацьких турнірах, вже зараз виборюють призові місця по всій Україні. 

Нова відео-презентація компанії: https://youtu.be/4GY6Oonml4A

Леся Корилкевич, випускниця програми Key Executive MBA, членкиня Наглядової ради групи компаній «Монстера».

МПП «Монстера» – компанія стратегічного управління, що існує на ринку консалтингових послуг з 2011 року. Компанія провела два інвестиційні міжнародні форуми у кризовий період. Заангажували велику кількість партнерів до проведення форумів. «Монстера» розвивають індустрію та залучають інвестиції в Україну (lvbs.top/mgx).

Форуми відбулись на Тенерифе в березні 2020 та у вересні 2021 (https://www.facebook.com/investforumua). Концепція: постійно діюча платформа для організації взаємодії ініціаторів інвестиційних проектів в Україні та зарубіжних і вітчизняних інвесторів. Місія Investforum.ua: зробити інвестиційне середовище України більш прозорим і зрозумілим для міжнародних інвесторів. Цінності: Сталий розвиток: глобальний, національний та регіональний контекст. Соціальні інвестиції та соціальна відповідальність. 

Микола Максименко, випускник програми MSc in Technology Management, R&D Director у SoftServe.

Микола вивів на новий рівень R&D у компанії Softserve. Його команди отримали визнання та нагороди на міжнародному рівні. Вони розробляють унікальні технології, що базуються на найновіших наукових відкриттях, як-от квантові обчислення та машинне розпізнавання емоцій, беруть участь у програмі Horizont. До того ж, Микола щедро ділиться знаннями із учасниками програми LvBS у якості викладача.


Назар Тимошик, випускник програми MSc in Technology Management, CEO, founder у компанії UnderDefence cyber security.

UnderDefense в 2021 знову став компанією №1 з 39 відгуками на 5 зірочок від клієнтів в рейтингу B2B компаній Clutch – у розділі кібербезпеки серед 4500 компаній конкурентів (https://lvbs.top/mzs). У 2021 вдалося здійснити трансформацію частини сервісного бізнесу в продуктовий SaaS business з загальним зростанням revenue в 145, не збільшуючи існуючий штат працівників. Вдалося це зробити через трансформацію бізнес-моделі та процесів роботи з клієнтами, збільшивши частку SaaS з ARR до 35% від загального ревеню групи компаній.

Запустив новий сервіс Incident response який має бути 0-cost door opener для core продукту та супутніх сервісів. Сфокусувався, позбавився частини legacy.
У рейтингу Gartner UnderDefense за 2021 компанія посіла №29 місце в списку TOP Managed Detection & Response providers в світі.
Сьогодні в компанії працює 5 випускників та студентів програм LvBS, компанія сприяє розвитку команди і відправляє вчитися в найкращу бізнес-школу України.

Максим Лисак, випускник MSc in Innovations and Entrepreneurship, співзасновник Львівського бізнес-інкубатора Startup Depot.

Максим декілька років тому приєднався як late cofounder до проекту Mate Academy, яка безкоштовно навчає студентів ІТ-спеціальностям і влаштовує їх на першу роботу. З початку діяльності академія навчила і влаштувала на роботу більше 1300 студентів, вийшла на операційний прибуток і залучила до числа інвесторів засновників Transferwise, Pipedrive, Bolt, які додатково дали $1.9 млн для розширення бізнесу Академії (детальніше про проект за посиланням: https://lvbs.top/m8p).

 Василь Монастирський, випускник програми Key Executive MBA, директор компанії  «Schreder Ukraine» у Тернополі

Під його керівництвом обороти компанії зросли у понад 30 разів, а завод вийшов на 2 позицію у групі. У карантин підприємство під керівництвом Василя наростило потужності і зросло на 80%. Світильники підприємства майже у всіх містах Європи, зокрема вони повністю освітлюють Відень та Гратц. У той час як менші європейські заводи не вистояли в карантин і їх закрили, їхнє обладнання передавали до Шредер-Україна. В серпні 2021 обладнання із заводу у Франції переїхало на завод в Тернополі.

«Раніше у групі «Шредер» було багато заводів, зараз за рахунок укрупнення їх стає щоразу менше. Тепер заводи працюють в Португалії, Іспанії, Угорщині та Україні. У Франції, Австрії і ще багато де позакривали. Стратегія групи зараз така, що два заводи для Європи достатньо. За моїми очікуваннями, це буде Україна та Іспанія. Цифри говорять самі за себе. По-перше, у нас дешевше, але це не основний фактор. У нас краща якість, вчасно виконуються замовлення та гнучкість у виробництві та спілкуванні із клієнтами й хороша команда. Це розуміють і нам це на руку. І всі прямим текстом починають говорити про те, що хочуть замовляти світильники в Україні», – пояснює Василь Монастирський.

The Inspirator 2021 

Вплив на суспільство, розвиток громади та соціальної відповідальності.

Христина Шабат, випускниця MSc in Innovations and Entrepreneurship, керівниця Центру Гідності Дитини УКУ, співзасновниця «Пташеня». У січні 2021 р. в УКУ розпочав роботу Центр гідності дитини. Він діє на засадах християнської віри та актуальних здобутків науки, займається просвітництвом, дослідженнями та освітою щодо превенції сексуального насилля над дітьми.

«Центр Гідності Дитини УКУ покликаний займатись превенцією сексуального насильства у суспільстві та церкві, де гідність дитини є безумовною цінністю. Ми займаємось тим, що будуємо міжінституційні зв’язки з метою меншої травматизації дитини, яка стала жертвою насильства, проводимо превентивні програми для духовних осіб, розробляємо академічні курси для семінаристів та студентів УКУ. Окремою амбіцією є створення такого рівня захисту дітей, коли всі, хто працюють з дітьми проходитимуть регулярні тренінги по safeguarding, а кожна організація розроблятиме, імпламентовуватиме та використовуватиме політики з безпеки дітей», – пояснює Христина (детальніше про проект: https://lvbs.top/m8w).

Павло Гайдай, випускник програми Key Executive MBA, власник компанії «AVTOLOGISTIKA».

Павло заснував культурну інституцію «Міжвухами», метою якої є трансформування системи української культури так, аби в її центрі постав творець інтелектуальних та естетичних сенсів. Інституція слідує переконанню, що культура вирішальний чинник для розвитку громад. Створила його компанія «Автологістика» для студентів логістичних та транспортних спеціальностей. Було проведено ряд лекцій, заходів на цю тему, перекладено збірку книг. Павло провів дві зустрічі для LvBS Alumni у 2021 році (під час модуля програми Менторства про мислення системами та у травні 2021 на тему «Взаємозв’язок бізнесу та культури»: lvbs.top/mfn)

Зоряна Богдан, Наталя Векслер випускниці програми Key Executive MBA, засновниці клубу Malvy. 

Головною метою клубу є заохочення жінок до занять спортом, клуб Malvy – це місце сили для жінок спортсменок-аматорок, незалежно від віку чи рівня фізичної підготовки. Разом дівчата ставлять перед собою спортивні цілі, надихаються досягненнями одна одної, їздять на змагання та у спортивні кемпи.
За більш ніж три роки існування, клуб Malvy значно виріс, став впізнаваним брендом, організовує різноманітні змагання  –на відкритій воді Sirka Swim by Malvy, трейловий забіг на ранчо Skarbova Trail by Malvy (детальніше про проект за посиланням https://lvbs.top/mz1). Цього року їм вдалось вперше організувати справжній забіг – Malvy Flower Power Virtual Run.

Додамо від себе, цьогоріч Зоряна стала Місіс Україна-Європа та  представляла Україну на найпрестижнішому континентальному конкурсі краси Місіс Європа 21-28 вересня в столиці Естонії Талліні, де виборола титул Mrs.Sport та Mrs.Mother of Europe (lvbs.top/mz4)

Жарова Ольга – випускниця програми MSc in Innovations and Entrepreneurship, засновниця проекту «TheEngl».

The EngL – це проект свідомого вивчення англійської мови, заснований під час навчання в LvBS. Це можливість здобути всі навички для комфортного використання мови в будь-якій життєвій ситуації. Оля не просто своїм прикладом надихає інших людей вчити англійську, вона докопується до самої суті проблеми: чому люди не можуть повірити у свої сили, наважитись на дії, зміни. Доходить до суті, підтримує і показує, що людина зможе.

Засновниця проекту знайшла суть проблеми у тому, що люди не хочуть вчити англійську мову через психологічні фактори. Результатом її праці є те, що змушує людей перезавантажуватись та пробувати досягнути результату. 

Ірина Фіщук, випускниця програми MA in Human Resources and Organization Development, директорка ТзОВ «Компанія Дзига». За цей рік стала керівницею ГО «Дорога смаку Прикарпаття» та заснувала консультативну фірму. 

«Гастромандри Верховиною та Івано-Франківськом» – це проект, який цього року об‘єднав садиби зеленого туризму, крафтових виробників, фермерів, музеї та ресторани. Завдяки ньому, гості маршруту дізнаються про кухню родини Івана Франка, вподобання Андрея Шептицького та Лесі Українки, вони відкриють Параску Плитку-Горицвіт та Петра Шекерика Дониківа, а ще Гната Хоткевича та Станіслава Вінценза.
Важливо, що цей проект підтриманий Українським культурним фондом, а ще, що його реалізація об‘єднала до двадцяти невеликих бізнесів, кожний з яких відчув руйнівний вплив пандемії (музеї, садиби, хорека, дрібні ферми). Також залучені бізнеси не входять у відомі та раніше розкручені маршрути. Зараз організовуються перші тури, які є особливо цінні для малого бізнесу. https://www.facebook.com/gastroways/

Ірина Петрусь, випускниця програми MA in Human Resources and Organization Development, HRBP у Infineon Technologies AG (Cypress Semiconductor).

У 2021 році взяла участь в конкурсі краси Ms. Ukraine World International, була другою віце-міс в Україні і це дало право їй брати участь в міжнародному конкурсі в Атланті, куди Іра поїхала за свій кошт і виборола корону в номінації Mrs. Transcontinental 2021. (lvbs.top/mz5)  (lvbs.top/mzf) . Ірина Петрусь – випускниця магістерської програми MA in Human Resources and Organization Development Львівської бізнес-школи УКУ (2016), у 2019 році закінчила програму «Ефективне менторство через призму EQ-Boost», є менторкою учасників магістерських програм LvBS, що йдуть до захисту диплому.

За плечима в Ірини – три університети, один з яких в Америці.Ірина продовжує навчатись і всім радить інвестувати в освіту, бо тоді «якість життя стає іншою». Віднедавна Ірина Петрусь обіймає посаду Staff HRD у компанії YVA energy. До того близько 10 років працювала на різних позиціях в американський інженерній ІТ-компанії «Cypress Semiconductor», яку у 2020 році поглинув німецький гігант «Infineon Technologies AG». Пройшла шлях від HR Generalist до HR BP.

Юрій Козакевич, випускник програми Key Executive MBA, співвласник ресторану «Fabbrica», співзасновник «Intellect Hub».

Уже третій рік разом з дружиною Юрій розвиває проект зі збереження архітектурної спадщини м. Івано-Франківська – «Франківськ, який треба берегти»: https://www.facebook.com/groups/342879319403810/?ref=share. Ініціатива вже відновила близько десятка автентичних брам та дверей, які стають візиткою міста. Проект також закликає мешканців любити і шанувати свої історію та культурну спадщину.

Тарас Прокопишин випускник MSc in Innovations and Entrepreneurship, CEO The Ukrainians.

Український журналіст та медіаменеджер, співзасновник і керівник The Ukrainians Media. Навчаючись на програмі MSc in Innovations and Entrepreneurship у 2018 році, Тарас захистив дипломний проект із назвою «The Ukrainians: від онлайн-журналу до медіа-холдингу» і послідовно з року в рік втілює його. На сьогодні The Ukrainians Media – це незалежна медійна екосистема. І це вже не лише історії успіху українців, а й літературні репортажі, подкасти, новини, спецпроекти та освітні ініціативи. Ці медіа є цілком незалежними, власне, за останній період вони запустили Спільноту амбасадорів і поставили перед собою ціль у 3000 амбасадорів та амбасадорок.

Тарас також є фіналістом першої Премії імені Георгія Гонгадзе.

The Impression of the year 2021  

Кардинальні зміни, крутий розворот чи неочікувані зміни у бізнесі, в особистому виборі професійного шляху, перехід з розряду працівника в розряд засновника, чи навпаки вихід в іншу сферу.

Дмитро Завгородній, випускник програми MS in Innovations and Entrepreneurship, з 10 серпня 2021 генеральний директор директорату цифрової трансформації в Міністерстві освіти України. https://www.facebook.com/zavgorodnyi

Керує розробкою і впровадженням в школах системи АІКОМ (державний електронний журнал), який заміняє 15 паперових журналів і вже пілотується в більш ніж 600 державних школах (детальніше про проект: https://lvbs.top/mzm).

Галина Гривнак, випускниця програми Key Executive MBA, засновниця та СЕО у Fin Impact. 

За час навчання на МВА Галина перейшла від менеджера до створення власного бізнесу (2019-2021).

Fin Impact – фінансові системи для бізнесу. Це про можливість бізнесів вирости усвідомлено. За 1,5 роки стали командою підтримки для десятків власників та їх команд. 

Юстина Мостова, Марія Деркач, випускниці MSc in Marketing Management, засновниці агенції Marketing Geeks. Під час навчання створили проект, що спеціалізується на розвитку брендів в ТіkTok. Випускниці створили першу в Україні агенцію, що спеціалізується на україномовному контенті для молоді.

На сьогодні агенція допомогла 12 брендам (українських та іноземних), запуститися в TikTok. Серед них Optimeal, LA П’ЄЦ, Fiorelli, Файні Льоди та ін. Дівчата створили перший україномовний блог про маркетинг в TikTok, який зараз налічує 90К слідкувачів, а загальне охоплення в TikTok – 200М.  Marketing Geeks – це 100 студентів, яких  власниці агенції познайомили з TikTok і навчили там розвиватись (детальніше: https://lvbs.top/mz2)

Олег Чагарин, випускник програми MS in Innovations and Entrepreneurship, Advisory Leader(Senior Manager) в PwC Lviv SDC. Викладач на магістерських програмах MSc in Marketing Management, MSc in Innovations and Entrepreneurship.

Олег перейшов з розряду підприємців в розряд працівників, очоливши відділ у компанії PwC. За останній рік його команда зросла втричі і продовжує зростати, надаючи фінансові послуги в Україні та закордоном.

Олена Кузьмічова, випускниця програми Key Executive MBA,  кар’єрний прорив 2021– Deputy Chief Information Officer у Альфа-Банк Україна.

2020 Head of it Governance у ПриватБанк.
2021 Head of Information Systems’ Development Department у Альфа-Банк Україна, керівник напрямку розробки інформаційних систем (Дніпро)

– створено офіс розробки в Дніпрі;
– розроблено план реалізації портфелю проектів Спарта (30 проектів, 140 вакансій – розроблено план найму персоналу)
15/03/2021 – 1/07/2021 – керівник департаменту розвитку інформаційних систем (Київ)
1/07/2021 – заступник виконавчого директора блоку ІТ
– проведення реорганізації  структури та процесів ІТ
– розроблено тактичний план робіт департаменту;
– доопрацьовано ІТ-стратегію на 5 років;
– успішно проведено пілот з реорганізації в сервісні команди.