LvBS, Норвезький університет і компанія Innoco розпочинають проект з інноваційної освіти

18 Лис 2014

Львівська бізнес-школа  Українського католицького університету (LvBS) в партнерстві з університетом Норвегії NTNU та компанією Innoco за підтримки Норвезького Міністерства закордонних справ розпочинають новий проект з інноваційної освіти.

Прем’єр-міністр Норвегії Ерна Сольберг цього тижня перебуває з візитом у Києві, і проект є однією з угод, яка буде підписана в ході її офіційного візиту.

Олав Берстад, представник Міністерства закордонних справ Норвегії, під час візиту в Києві зазначив, що проект є однією з важливих ініціатив, спрямованих на підтримку сучасної демократичної України.

Софія Опацька, декан Львівської бізнес-школи та Катінка Колсакер, СЕО компанії Innoco, розповідають, що проект складається з двох частин. Одна скерована на розробку нового  курсу, для учасників магістерських програм Львівської бізнес-школи та програми інноваційного підходу до державного управління «Good Governance». Після серії навчальних семінарів, учасники LvBS матимуть можливість стажуватися у компаніях норвезьких партнерів, а учасники Good Governance здобувати досвід  державного управління у різних муніципальних структурах Норвегії.

Друга частина проекту направлена на створення і впровадження нового курсу з командної роботи та інновацій у Львівській бізнес-школі  та Українському католицькому університеті. Норвезький університет технології та науки (NTNU) в Тронхеймі запровадив такий курс 10 років тому і сьогодні поширює його у інших скандинавських університетах, а тепер – в Україні. Це практичний курс спрямований на розвиток навичок міждисциплінарної командної роботи та інновацій. В рамках проекту LvBS та УКУ активно співпрацюватиме з NTNU, адаптовуючи курс відповідно до викликів молодих студентів і сучасного життя в Україні.

Софія Опацька з оптимізмом зазначає: «Хоча ці два проекти є невеликі у масштабах країни, але важливі будівельні цеглини для нашого майбутнього».