LvBS стала амбасадором світової спільноти Medici Group в Україні, реалізувавши проект «Впливи на перетині»

18 Лют 2020

Medici Group міжнародна платформа, яка допомагає організаціям зростати, стимулюючи інновації за рахунок різноманіття у командах, що працюють на перетині різних сфер та галузей. Цей підхід базується на книзі засновника та генерального директора Medici Group Франса Йохансона «Ефект Medici», яку Львівська бізнес-школа УКУ (LvBS) переклала українською ще у 2011 році. Про те, який проект було здійснено та чим цікаве загалом нове партнерство LvBS – читайте далі.

Попри неоднозначні історичні дані щодо стилю управління, беззаперечним є той факт, що  у XIV – XVI століттях видатна флорентійська родина Медічі стала каталізатором епохи Відродження, об’єднуючи людей на перетині різних галузей, культур та походження, що і стало секретом стрімкого розвитку на той час. Саме ідею перетину різноманітних сфер діяльності та різноманіття, як рушійну силу організаційних змін сьогодні, описує Франс Йохансон у своїй книзі «Ефект Medici». Ознайомитися з книгою можна, придбавши тут.

Львівська бізнес-школа Українського католицького університету є інституцією, що уособлює ідею ефекту Медічі, адже працює на перетині освіти, бізнесу, інновацій та технологій, філософії, богослов’я, стартапів та акселераторів, роботи дослідницьких інтелектуальних центрів (що й відрізняє LvBS з-поміж інших бізнес-шкіл). Це різноманіття допомагає активізувати інновації, як всередині LvBS, так і в компаніях, що входять до нашого середовища (через учасників та випускників програм).  

Як результат, останній модуль для учасників 17 групи програми Key Executive MBA днями завершився програмою «Впливи на перетині» – пілотним проектом, що сповідує принципи «Ефекту Медічі» і також базується на межі різних тем (освіта, християнські цінності, інновації) та культурному різноманітті учасників (представники різних бізнесів та лідерських позицій у компаніях). 

У межах дводенної програми учасники могли познайомитись із прикладами людей, які реалізовують ідеї впливів на перетині у своєму житті: Священник Йосафат Бойко, який об’єднав громаду неподалік Івано-Франківська навколо бізнес- та соціальних проектів; Юрій Филюк, який разом із командою здійснює амбітний проект ревіталізації приміщення старого заводу Промприлад найяскравіший приклад impact investment в Україні. І Марта Левченко активістка, яка займається інтеграцією молодих мам у соціальне життя, що дозволяє возз’єднувати цих мам із  дітьми з дитбудинків.

Ключовим елементом програми також стало те, без чого неможливе лідерство у 21 столітті (про що неодноразово дискутували бізнес-лідери під час Всесвітнього економічного Форуму у Давосі 2020). Це – необхідність рефлексувати: про себе, як лідера, власний вплив на організацію та співробітників, вплив компанії на середовище і суспільство. 

Важливими стали висновки учасників щодо лідерського характеру керівника: аби робити якісні інноваційні зміни, не потрібно мати велику команду – справжній  лідер може творити найбільшу цінність з найменшими ресурсами. У компанії Medici Group також переконані, що, хоча велика частина інновацій обертається навколо технологій, ядро ​​інновацій походить від людей та того, як вони взаємодіють з іншими людьми і середовищами, утворюючи нові зв’язки, створюючи інноваційні проекти. 

На завершення учасники програми «Впливи на перетині» вирішили зробити спільний проект, зрозумівши, що різноманіття їхнього досвіду є надзвичайно цінним для реалізації майбутніх задумів. LvBS заохочує та сприятиме втіленню цього проекту, деталі чекайте згодом. А поки що – радіємо висновкам наших учасників за час навчання у LvBS, що бізнес-освіта – це про щось більше, ніж побудову успішного бізнесу. А програма «Впливи на перетині» допомогла це остаточно відчути і усвідомити.

Співпраця з Medici Group тільки розпочинається, адже відтепер LvBS – офіційний амбасадор цієї організації та частина великої спільноти The Medici Effect Community. Попереду – цікаві ідеї та пропозиції для спільноти LvBS, про які ми обов’язково розповідатимемо.