LvBS та Школа управління засновують перший в Україні дослідницький та методологічний Центр Лідерства УКУ

17 Чер 2016

Дослідницький та методологічний центр Лідерства УКУ  – це проект, що реалізовується за підтримки Ігоря Ігнатовича та його дружини Марти Ігнатович, президента та виконавчого директора інвестиційної компанії First Generation Capital Inc, що у Канаді.

Центр лідерства LvBS при УКУ

Місія центру – зробити прорив в дослідженнях теми, методології та навчанні лідерству. Центр проводитиме дослідження використовуючи досвід за методологію однієї з провідних бізнес-шкіл світу Ivey (Канада), та розроблятиме свою власну. В рамках діяльності центру команда розробить управлінські навчальні кейси, які увійдуть в освітню програму як Львівської бізнес-школи LvBS, Школи управління УКУ, Інституту лідерства УКУ, так і інших лідерських центрів світу.

Робота Центру лідерства УКУ базуватиметься на підході «leadership based on character» – концепції, що розвинулась після кризи 2008 року, яка стверджує, що справжнє лідерство базується на характері, компетенціях та відданості.

Методики викладання лідерства в програмах УКУ включатимуть  саморефлексії, командну роботі, всебічне оцінювання і тренування. Це дозволить учасникам пройти шлях від глибшого розуміння своїх сильних і слабких сторін до навичок, необхідних, щоб підвищити продуктивність, керувати змінами та організовувати їх, а також розвивати культуру лідерства.

У Центрі Лідерства співпрацюватимуть такі внутрішні інститути УКУ, як LVBS, Школа управління та Інститут лідерства та управління, а також Академія Лідерства, спонсорами  якої є Western NIS Enterprise Fund.

Софія Опацька, декан Львівської бізнес-школи УКУ (LvBS) про Центр Лідерства: «Розуміння феномену лідерства потрібне нашому суспільству, зважаючи на те, що останні роки ми бачимо чимало його добрих прикладів. Дослідження Центру дадуть можливість поділитися з усім світом проявами лідерства в Україні, а це і військове лідерство в контексті актуальних в Україні подій, і події Майдану, як приклади лідерства в волонтерстві, і бізнес-лідерство, звичайно. Адже центр буде не лише досліджувати лідерство як феномен, але й розвиватиме бренд країни. Кейси, які будуть частиною нашої роботи, будуть доступними для розгляду у різних бізнес-школах світу»

Павло Шеремета, керівник Школи управління УКУ, Міністр економічного розвитку і торгівлі України (з 27 лютого по 2 вересня 2014 року): «Такий центр конче необхідний Україні, УКУ, бізнес школі і школі управління для глибокого дослідження, глобального порівняння, системної структуризації і широкого висвітлення викликів і рішень лідерства – і у приватному і у публічному секторах».

Наталія Климовська, віце-ректор з розвитку та комунікацій УКУ: «Родина Ігнатовичів дуже знані та відомі філантропи та меценати. Пан Ігор мав можливість особисто ознайомитися з Українським Католицький університетом, із діяльністю та проектами, які ми реалізуємо. Його підтримка цього проекту для нас дуже важлива – вона є свідченням того, що ми розвиваємо правильні напрями. Звичайно, це новий досвід для нас, але впевнена, що отримані результати будуть важливим науково-дослідним надбанням для Канади та України». 

Центр діятиме не лише у Львові, але й у Києві та інших містах.