Міжнародні стратегії та актуальні теми сьогодення обговорювали учасники програм LvBS

28 Січ 2014

Учасники різних програм LvBS під час навчальних модулів обговорили теми, які сьогодні є актуальними для українського суспільства. Так на навчальному модулі Програми з управління технологіями (MSc in Technology Management) учасники з професором Лейденського університету Гансом ЛяФевером (Нідерланди) вчились будувати та передбачати успішні  ІТ-стратегії.

Ганс ЛяФевер, викладач курсу у LvBS «ІТ концепти та стратегії» – людина-практик, працював у компанії «Shell» 22 роки, виконуючи різні обов’язки з планування та управління інформаційними технологіями. Закінчив свою корпоративну кар’єру у Лондоні, досліджуючи оцифрування фінансових процесів, а також інші інновації на перетині бізнесу та ІТ.  

На програмі з управління технологіями також відбувся майстер-клас Андрія Белінського, який має досвід роботи ІТ-керівника – понад 10 років він працював у різних компаніях (Миронівський Хлібопродукт, Auchan Ukraine, Winner Imports Ukraine, корпорація Iнтерпайп, Kraft Foods Ukraine). «MSc in Technology Management –– програма дуже релевантна в Україні, адже, по-перше, їй нема аналогів, по-друге, вона створена на запит бізнесу: оскільки на ринку бракує кваліфікованих ІТ-фахівців, які мають бути інноваторами та лідерами змін. Такі фахівці із відповідними якостями допоможуть оптимізувати процеси в компанії, створити нові сервіси, продукти, змінити роль компанії на ринку для досягнення лідерських позицій», – вважає Андрій Белінський.

Для власників малого бізнесу Ольга Садоха, директор з персоналу компанії N-iX та Софія Опацька, керівник LvBS прочитали курс про особливості управління персоналом. Зокрема Ольга Садоха розповіла про вплив ціннісних орієнтирів організації на управління людськими ресурсами, як шукати та відбирати  кандидатів на роботу, адаптувати новачків, управляти їхньою продуктивністю тощо. Софія Опацька провела з учасниками тест на визначення персонального стилю поведінки і як різні типи особистостей поєднуються в компанії.

Молоді підприємці-інноватори на модулі Програми з інновацій та підприємництва (MS in Innovations and Entrepreneurship)  прослухали актуальні для сьогодення курси із правових аспеків ведення бізнесу від Андрія Гринчука та освоювали фінанси з Михайлом Салом та Любомиром Тарновським.

Із завідувачем кафедри філософії УКУ Володимиром Турчиновським учасники говорили про взаємозв’язок моралі, цінностей та бізнесу. «Будь-яка компанія існує із двох причин: щоб задовольняти потреби своїх клієнтів і щоб її працівники та інвестори могли заробляти собі на життя, використовуючи свої Богом дані таланти для служіння іншим», – ця цитата автора книги «Папа і бізнесмен» Андреаса Відмера cтала лейтмотивом курсу. Так учасники спробували визначити для себе базовий етичний фундамент та цінності, якими вони керуватимуться у своєму бізнесі.

Під час дистианційної лекції з професором LvBS Ярославом Притулою (який зараз перебуває у США) учасники обговорили актуальне для сьогодення питання монетарної політики і стабільності національної валюти.

Познайомитись з реальними умовами роботи українського підприємства молоді інноватири мали можливість у компанії «Кормотех». Наступного модуля вони презентуватимуть перед представниками компанії власні напрацювання щодо конкурентоздатної стратегії подальшого розвитку  підприємства та його продуктів на довгострокову перспективу.