Що бізнес може зробити для України? П’ять тез від Сергія Гусовського

16 Жов 2014

Сергій Гусовський –  відомий ресторатор, бізнесмен, який вирішив піти у політику, аби втілювати реальні зміни в Україні (з 2014 року депутат Київради) став спікером на урочистостях з нагоди старту нової групи Key Executive MBA. Він вважає, що зараз не час розчаровуватися, закликає українських підприємців іти у політику, і переконаний, що відродження України відбуватиметься через міста: «Люди, які не байдужі, будуть змінювати локальну ситуацію».  

LvBS подає кілька тез із зустрічі-дискусії «Бізнес для України: Хто як не ми», яка відбувалась 15 жовтня у Львівській бізнес-школі. 

– Бізнесмени мають інвестувати у політику: підприємцям треба або іти у політику, або підтримувати партії чи громадські організації, які можуть принести реальні зміни 
–  Ви як підприємці можете допомагати уже зараз – запропонувати депутатові чи управлінцеві у держструктурах допомогу свого кваліфікованого юриста чи проджект-менеджера
– Підприємців у політиці важко купити і важко залякати важко (бо був Майдан)
– Чому ми маємо підтримувати нові політичні сили? Тому що старі є власністю олігархів.
– Система не працює, її неможливо відремонтувати, її треба просто замінити. Суспільство звикло бути інфантильним, мовляв «ми обрали – хай працюють». Проте лише працюючи усі разом, ми зможемо впровадити справжні зміни. Якщо ми любимо цю країну, треба працювати!

 Довідка

Сергій Гусовський
Відомий київський ресторатор (ресторани Пантагрюель, Napule, Biancoro, O’Cafe), депутат Київради, голова фракції «Об’єднання «Самопоміч».

Закінчив Київське вище військове авіаційне інженерне училище, а потім Московський державний університет. Після повернення в Київ займався супутниковим зв’язком системи Inmarstat, а протягом 1995 -2001 рр. – інвестиційно-девелоперською діяльністю. В 1995 р. став співзасновником остерії «Пантагрюель». З 2001 р. займається мережею ресторанів «Ресторани Гусовського». Крім того, Сергій є співвласником галереї «Миронова і Гусовський».

У 2014 р. був обраний депутатом до Київської міської ради від фракції «Самопоміч». У Київраді ініціював проект підтримки киян, які беруть участь в АТО, завдяки чому було створено Тимчасову контрольну комісію з питань забезпечення киян, що беруть участь у АТО, в бюджет виділено суму для надання одноразової фінансової допомоги киянам, а також розробляється проект по безкоштовному забезпеченню учасників АТО земельними ділянками.