Щоб бути лідером, треба вміти продати свою ідею

24 Лип 2015

18 липня темою комунікацій закінчилась чотиримодульна програма «Менеджмент для лідерів». Протягом 3-х днів управлінці разом з викладачами та запрошеними спікерами вивчали усі аспекти комунікацій, з якими стикаються керівники у своїй роботі, починаючи від ведення переговорів і закінчуючи журналістським інтерв’ю.

У перший навчальний день Ваче Давтян, професійний бізнес-тренер та експерт з ведення переговорів розповів учасники про секрети підготовки та проведення переговорів. Адже щодня менеджери ведуть переговори з працівниками, клієнтами, партнерами, і вміння досягнути поставлених цілей є справді важливим.

Два наступні дні на модулі викладала директор комунікаційного агентства GROU та один з провідних PR менеджерів України – Ярина Ключковська. «Для того, щоб бути лідером, потрібно постійно переконувати людей та продавати свою ідею», – звернулась вона до учасників. Навчальна програма була надзвичайно насиченою практичними завданнями та вправами на теми внутрішніх, управлінських та корпоративних комунікацій. Зокрема учасники вивчали персональний бренд керівника та управління репутацією. 

Ярина Ключковська наголосила: «Найбільша проблема з комунікацією – це ілюзія, що вона відбулась». Саме тому учасники мали чудову нагоду поснідати з Ярослав Заблоцьким, керівником міжнародної стоматологічної мережі та Назаром Купибідою, директором «Концерну Галнафтогаз», які з практичної сторони поділились важливість комунікацій у свої управлінській роботі. Як зауважив Назар Купибіда, «Репутація дуже важлива, адже вона впливає на рішення наших клієнтів».

На модулі також викладав Володимир Бойко, який донедавна працював ведучим програм «Вікна-новини» на телеканалі СТБ. Він поділився з учасниками безцінним досвідом та інструментами, важливими для публічного виступу і спілкування з медіа.

Вміння керівника ефективно комунікувати  у середовищі, де бракує довіри є критичним для досягнення поставлених компанією цілей. Саме тому модуль став лаконічним закінченням комплексної програми «Менеджмент для лідерів», впродовж якого учасники вивчали стратегію та лідерство з Павлом Шереметою, фінанси і аналітику з Михайлом Салом і Ярославом Притулою, управління проектами та змінами з Сергієм Гвоздьовим і Олександрою Бакановою.

Наступний старт програми запланований на січень 2016 року.