Бізнес-школа УКУ на 20-ій щорічній конференції від Baltic Management Development Association у Литві

31 Жов 2022

Бізнес-школа УКУ відвідала 20-ту щорічну конференцію, організовану Baltic Management Development Association у Литві. Основна тема заходу: From Digitization to Value creation and sustainability. Implications for Business and Education. Загалом BMDA налічує 70 членів з 27 країн, LvBS приєдналася до асоціації у 2013 році.

Як зазначають організатори конференції, кілька останніх років стануть переломними в сучасній історії. Глобальна пандемія та повернення війни в Європі не лише призвели до переосмислення цінностей суспільства, бізнесу та інших сфер, а й принесли багато невизначеності та страху. Відповідно, більшість представників бізнесу, академічних лідерів і політиків погоджуються, що фундаментальні зміни в соціально-економічній сфері сьогодні неминучі.Саме тому представників бізнесу, академічних кіл та суспільства запросили обговорити поточні виклики та можливості.

Як наголошує Христина Дольна, операційна директорка LvBS, міжнародна співпраця – це не лише про інституційні домовленості та підтримку, це в першу чергу про вибудовування довіри та стосунків між людьми у різних країнах. “Розуміючи, що всі новини про Україну вони бачать лише зі ЗМІ, дуже важливо зараз нашим іноземним партнерам отримати інформацію з перших уст, дізнаватися як ми насправді. І ці “людські знайомства” дають їм змогу не просто тримати стійко свої позиції у питаннях війни, але й могти до нас звернутись, коли зароджуються певні сумніви чи постане питання вибору”.

“The BMDA conference is like a bridge between the academic and business worlds, creating an environment for the growth of both sectors. Every year, the conference shares relevant, constantly responding insights, new practices, and new partnerships. This year, the conference program will discuss the lessons we have learned in the context of pandemics and war, the new reality, the geopolitical background, and the challenges and opportunities arising from it,” – говорить Edita Gimžauskienė, the President of BMDA and the Dean of the Faculty of Economics and Management at KTU.

За словами Христини Дольної, крім самої конференції вдалося ближче познайомитися зі Школою Економіки та Бізнесу KTU (Каунаський технологічний університет), презентувати Бізнес-школу УКУ та розповісти про проєкти, над якими ми працюємо. З їхнього боку для групи дослідників, які активно працюють над питанням діджиталізації, було дуже цікаво почути та побачити, як працює додаток Дія та eZdorovya під час війни. 

“Цей візит був ще однією цеглинкою у налагодженні співпраці між інституціями. Між університетами був підписаний договір про співпрацю, а на рівні факультетів разом із командою школи Економіки та Бізнесу KTU напрацьовано перелік спільних активностей”, – зазначила Христина.